Пациент: Николина Калянджиева
Контакт с лекарите: 0878 401 989, 02/952 51 99

снимка на разделител

„Казвам се Нина Калянджиева. Аз съм на 92 години. Живея в София, на булевард Македония. Преди няколко години – може би 4 или повече, почувствах болки в корема. Започна да ми се подува, да боли и не знаех какво да правя. Отидох в „Пирогов“, погледнаха: „О“, казват, „Ама, имаш един голям тумор! Десет на единадесет сантиметра! Трябва обезателно (да се направи) операция! Веднага, веднага ще Ви осигурим тук легло и ще Ви оперираме, най-много след 2 дена! Вие ще се освободите (от тумора). Няма друг начин – това е единствения!“ Тогава аз казах: „Не, не! Не желая операция!“ Защото толкова операции съм имала досега и сега; а сега накрая на живота – пак операция! Това, което е дошло да ме вземе, нека си ме вземе! Не желая нищо повече. И така си отидох в къщи. И когато отидох в къщи си казах: „Добре, де, а сега какво ще правиш с тая бучка там, с тоя тумор в корема? Той няма така да си отиде доброволно.. И гледам на масата – (това е) най-невероятното нещо от цялата история! На масата имаше един вестник, точно отворен на тия „вълшебни гъби“. Поглеждам го аз и казвам: „Боже, ама то това не е случайно попаднало тука! Точно в момента, в който аз се връщам и ми казват за операцията, тук ми предлагат едни гъби. Я, да отида аз да направя една консултация и да видя ще излезе ли нещо от това. Пък ако не излезе – каквото е решено, това ще става по-нататък! И така, наистина, аз започнах с тези гъби. Отидох и направих една консултация с доктора. Той ми каза: „Ще взимате и тези, и тези, и тези…“ Може би 4 шишенца различни неща (бяха), което не беше малко, но все пак ги взимах… От тия две капсули, от тия две капсули, преди, след ядене и така нататък. Но стриктно, много стриктно спазвах всичко! Плюс много стриктна диета! Никакви меса и колбаси. Никакви забранени храни! Дори хляб! Хлебчетата си меся аз със сода – содени хлебчета. И никакви млечни произведения. Една много тежка диета, но аз спазвах всичко много точно. И след два или… По-скоро в третия месец виждам аз, как коремът ми спада, спада, спада и накрая просто стана мек, един нормален корем. Отидох при моя доктор и той каза: „Докога ще мислите дали да се оперирате или да не се оперирате?“ „Няма да се оперирам, докторе, погледнете – аз вече нямам тумор.“ „Е, как така да нямаш?“ „Ми, нямам.“ Пипна ми корема и вика: „Ама, наистина няма!“ И така всичко това, което аз направих, беше благодарение на тия хапчета с гъбките и на диетата, разбира се, която беше също нещо много важно! Така, слава Богу, до ден днешен вече не се е появило отново такова нещо и смятам, че съм се отървала. Пък, ако дойде някой друг проблем, ще му търся и на него лек.

Дълго време не съм ги приемала, но сега, напоследък, понеже имам една тежка болест – остеопороза, погледнах си аз в справочника (за гъбите) и видях, че в 2 от тия шишенца, които се предлагат, има вътре (лек) и за остеопороза. И тогава дойдох тук. Викам: „Я, ми дайте това и това.“ Продължавам да си взимам тия (гъбени) продукти за остеопороза и действително леко ме отпускат. Сега, дали си внушавам или не (не знам), но не чувствам толкова тежки болки в крака и в кръста, както беше досега.“

Много интересно е, че и при мен и при най-добрата ми приятелка по едно и също време се появиха болки в корема. И на двете ни се подуха коремите. Абе, абсолютно еднакво! И двете отидохме в Пирогов, направиха ни изследването. Асолютно еднакъв тумор при нея – 10 на 11, както и при мен. Само че на мене беше на левия яйчник, а при нея беше на десния яйчник. Аз веднага реших, че няма да се оперирам, а и тя също си отиде вкъщи. Дъщеря й, обаче, казала: „Никакви билки, защото докторът казал: „Стига с тия билки, тия са едни мошеници – само ще ти вземат парите и няма да те излекуват!“ А пък аз й казах: „Само на това вярвам аз – на билките. Никакъв нож повече!“ И така започнах да се лекувам с тези хапчета. И диета, разбира се, спазвах много стриктно. А тя – от доктор на доктор, преглежтат я, докато накрая решиха, че нищо не помага освен нож – операция! И я оперираха, но вече беше минало някъде към 2 месеца, загубени в правене на прегледи. Когато я отвориха, тя вече беше пълна с метастази.. Затвориха я и след 1 месец тя почина. Това беше най-добрата ми приятелка, за която скърбя непрекъснато. А пък аз така – останах си на моите хапчета, на моите спасителни хапчета, които ми оправиха корема – спадна ми и отвътре тоя тумор изчезна. И така досега, слава на Бога, с- разбира се, диетата, която казах, че беше много важна.”

Свържи се с лекар

За подробна информация относно терапията с лекарствени гъби, моля попълнете следната форма за консултация с лекар, член на Обществото по лекарствени гъби България. Консултацията е безплатна.

ПРИЛАГАНЕТО НА ЕПИКРИЗА Е ОПЦИОНАЛНО!

Моля, потвърдете желанието си за предоставяне на информация!

Потвърждавам желанието си да предоставя информация, свързана с актуалното ми здравословно състояние, както и изричното си съгласие за обработването на съдържащите се в тази информация лични данни, които може да се отнасят до здравето в съответствиe с изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни (GDPR) и в съответствие с Правилата за защита на личните данни на потребителите на Уебсайта http://www.mikoterapia.bg посочени тук.

 

Описаните случаи не бива да се възприемат като препоръка за лечение или съвет за терапия. Обществото по лекарствени гъби България не препоръчва каквито и да е методи или терапии, представени в уебсайта. Смисълът на тези истории е да вдъхнат смелост на всеки в борбата за възвръщане на изгубеното здраве.

Видеослучаи на пациенти, приемали лекарствени гъби при:

Случаи на пациенти, приемали лекарствени гъби при: