Могат ли лекарствените гъби да се употребяват от различни видове животни?

Ето случаи от практиката.

За повече информация: Борислав Пеев, ветеринарен специалист, микотерапевт
Контакт с ветеринарен специалист: 0879 890 242

снимка на разделител

„Здравейте, казвам се Борислав Пеев и се занимавам с микотерапия при домашните животни. Микотерапията е прилагането на лекарствените гъби като самостоятелна и поддържаща терапия при различни заболявания. Тя служи основно за подпомагане на имунната система при животните и при човека.

Лекарствените гъби се предлагат под формата на прахове и екстракти, биват над 10 вида и ще ви запозная с някои от тях.

Първата гъба, с която искам да ви запозная, това е Шийтаке (Shiitake). Има я под формата на прах; има я и под формата на екстракт – 30-процентов. Основното действие на Шийтаке във ветеринарната медицина е намаляване на артериалното налягане, предпазване от образуване на тромби, има антибактериално действие, лекува ерозии и язви на стомаха, бори се с низшите гъбички от рода на кандидата, намалява кръвната захар, възстановява миелиновата обвивка на нервите. Отличен хепатопротектор. Използва се при различни ракови заболявания.

Втората гъба е Рейши (Reishi), ето я. При Рейши също има и прах, и 30-процентов екстракт от нея. Рейши се използва основно при сърдечно-съдови заболявания, усилва работата на сърцето, нормализира холестерола, разтваря съсиреците в кръвта и подобрява състоянието на кръвоносните съдове. Използва се също при бъбречни заболявания, при епилепсия, успокоява централната нервна система, отпуска гладката мускулатура на бронхите и на червата, понижава температурата.

Кордицепс (Cordyceps) – той е под формата на 30-процентов екстракт. Кордицепс се използва при астма, белодробни заболявания, лаймска болест, бактериални инфекции, бъбречна недостатъчност, страх и безпокойство, Кушинг, лимфоми, левкемия, ревматизъм и артрози, заболявания на щитовидната жлеза, повишаване на либидото.

Гъбата Мейтаке (Maitake). Ето я Мейтаке – също под формата на прах и на 30-процентов екстракт се използва при тумори на млечните жлези, при тумори на белия и на черния дроб, при мозъчни тумори, при рак на кожата, заболявания на ендокринната система, при наднормено тегло, при сърдечни аритмии, дисплазия на тазобедрената и на лакътната става, при вирусни инфекции и при липоми.

Гъбата Херициум (Hericium) – тя е под формата на 30-процентов екстракт. Основно се използва при заболявания на стомашно-чревния тракт, нарушения на чревната флора, регулиране на вегетативната нервна система, при безпокойство и страх, възпаление на околоаналните жлези при животните, увреждане на нервите, придружаваща терапия при алергии, лечение при дефицит на магнезий, заздравяване на кожата и лигавицата, при саркоми и тумори на стомашно-чревния тракт.

Агарикус Блазей (Agaricus blazei) също е под формата на прах и 30-процентов екстракт. Използва се при кардиомиопатия, регулиране на имунната система. Това е може би гъбата, която най-силно регулира имунната система. Лечение на алергии и автоимунни заболявания, заболявания на щитовидната жлеза, заболявания на черния дроб и на панкреаса, eозинофилен гранулоцит, диабет тип 1, микози на кожата, влагалището, червата и устната кухина, нарушение на мастния метаболизъм, забавя стареенето на клетките в организма.

Гъбата Кориолус (Coriolius), ето я, под формата на 30-процентов екстракт. Гъбата Кориолус се използва при брадавици и при микози, възпаления от всякакъв характер, при ревматизъм и артрит, херпесни инфекции, при саркоид – това е много типичен тумор на кожата при конете, при стоматит (възпаление на устната лигавица), при гингивит (възпаление на венците), при кушинг на хипофизата, при възпаление на пикочния мехур. И основното действие, при което се използва, това е при хормонозависими тумори на млечната жлеза, на пикочен мехур, на простатата, на яйчниците, на шийката на матката и на дебелото черво.

Сега искам да ви представя няколко случая на животни с различни заболявания, при които гъбите са изиграли основна роля при лечението!

Първото животно – това е една „персийка“ на два месеца, която е диагностицирана с поликистоза на двата бъбрека в напреднала фаза. Поликистозата е генетично заболяване, което не се лекува и такива животни по принцип се подлагат на евтаназия. От ноември 2018 година котката започва да пие гъбите Кордицепс и Херициум. Развива се много добре, наддава на килограми. Вече е на 6 месеца и ѝ предстои контролен преглед през пролетта.

Второто животно е немска овчарка на 6-месечна възраст. Октомври месец 2018 година е диагностицирана със стеноза на аортната клапа, това е вродено заболяване с тенденция да прогресира във времето. От ноември 2018 година започва да пие гъбите Рейши 30-процентов екстракт, Кордицепс 30-процентов екстракт и „Immunity 365“. Кучето вече е 32 кг на 10-11 месечна възраст, жизнено и игриво. През март му предстои контролен преглед при кардиолог.

Следващото животно е персийска котка на 7-месечна възраст. Диагностицирана е с инфекциозен перитонит. Това е силно заразно заболяване, много труднолечимо, с много висока смъртност. Наред с конвенционалната терапия бяха добавени гъбите Кордицепс и „Immunity 365“. Котката се възстанови в рамките на една седмица.

Куче – Джина. Куче Джина е взето от приют на 2-месечна възраст. След поставянето на първата ваксинация се появяват припадъци, които зачестяват до 2-3 пъти дневно с продължителност 20-30 минути. Започва да пие антиконвулсивни препарати. Забележете – пие ги 8 години! През този период ефектът е почти нулев. Кучето продължава да припада със същата честота, напълно асоциално е. Страх го е да излиза на разходка, страх го е да се среща с други животни, да играе с тях. Не могат да го заведат на ветеринар за профилактичните мероприятия.

Започва да пие лечебните гъби през 2014 година. Това са „Immunity 365“, Рейши 30-процентов екстракт и Агарикус Блазей. В рамките на 3 месеца припадъците са сведени до един път дневно с продължителност 2-3 минути. След 1 година припадъците са един на 6 месеца, с леко олюляване – без дори да пада на земята! Разхожда се пред блока по 1 час, играе си с другите кучета. Вече е напълно социално животно.

Пудел – роден през 2001 година. През 2014 година му откриват тумор на млечната жлеза с големината на орех. Пие „Immunity 365“ и Кордицепс. Кучето вече е на 18 години. Туморът е със същите размери. Кучето излиза спокойно на разходка и се храни.

Другия случай с куче на преклонна възраст е Кангал, роден 2004 г. На 10-годишна възраст направи пълна парализа на задницата. В рамките на 2 месеца походката се възстанови напълно. Гъбите, които употребяваше бяха Кордицепс, Рейши и Херициум. В момента е на 15 години.

Последните 2 случая ви ги разказвам, защото гъбите се използват в геронтологията – това е науката за стареенето. Те забавят стареенето на организма и на клетките. Всичко това, за което разказвам, нямаше да е възможно, ако не бяха продуктите на фирма “Доктор Биомастер”, които не правят компромиси с качеството. Продуктите на фирмата са сертифицирани в „Агролаб“ – една от най-големите лаборатории в Европа.

А сега ще ви покажа и най-новото попълнение на фирма “Доктор Биомастер”, ако ми разрешите. Това е т. нар. „канабидиол“ – екстракт масло от коноп. Вече и с него имаме няколко случая на подобрение при епилепсия и тумори, но за тях ще ви разкажа следващия път.“

Лечение с лекарствени гъби на куче (немска овчарка) със сърдечен проблем по предписание на Борислав Пеев – ветеринарен специалист, микотерапевт

Лечение на: мъжка немска овчарка
За повече информация: Борислав Пеев, ветеринарен специалист, микотерапевт
Контакт с ветеринарен специалист: 0879 890 242

снимка на разделител

„Казвам се Любка Стефанова и съм от град София. Имаме немска овчарка на 10 месеца. Може би от 3-месечна възраст…
– 3 и 5 месеца..
– Разбрахме, че има здравословен проблем със сърцето, запъхтяваше се, трудно дишаше. И след направени няколко изследвания ни посъветваха да се свържем с кардиолог, да му направим изследвания на сърцето, да видим всъщност какъв е проблема.
– И колко е сериозен…
– Колко е сериозно – да. Отидохме. Направиха ехокардиография, кардиограма и се установи, че е… много тежко положението – удебелена стена на сърцето, запушена аорта.. За съжаление при кучетата, поне тук в България – не знам някъде да се прави такава операция. И започнахме лечение с лекарства.

Една жена ни даде телефона на д-р Пеев и се свързахме. Това беше октомври месец, някъде – може би началото на октомври се свързахме с него. Имах някаква надежда, че той ще ни помогне, тъй като е помогнал страшно много за нейното куче.

Като му изпратихме на д-р Пеев изследванията от кардиолога, той наистина каза, че положението на Рекс е много тежко, но се надява да може да ни помогне. То проблемът е… Той няма да се излекува, но поне да му удължим живота, защото ни казаха, че ако не се лекува, няма да преживее годинката. Той беше съвсем мъничък.

И така, пием лекарствени гъби от октомври месец. Всеки месец ходим на контролни прегледи на сърцето и засега поддържаме едно добро положение. В смисъл – не се влошава, което за нас е добре. Ние се надяваме и на малкото, което можем да направим за него! Да живее малко по-дълго. То – че няма да може да живее като другите кучета – не може, но да удължим живота, колкото можем, по-дълго.. Да се чувства той добре, да не припада, да не се влошава. Казаха ни, че с течение на болестта, която се развива, може да започне да припада. Това е от самата болест, която при него си е вродена – не е в последствие, просто така се е родил, болен.
– Има възможност да почне да получава припадъци. Но той не ги е получавал засега.
– Дано да няма и за в бъдеще. Той се качваше, тичаше, но се запъхтяваше, много тежко дишаше. Просто все едно е играл може би часове, така тежко дишаше.
– Едва поемаше въздух, много се изморяваше, в смисъл – направи една обиколка да речем от 100-200 метра и едва поемаше въздух. Много му беше тежко дишането като цяло. Но от може би месец-два му е по-добре, в смисъл – няма го това запъхтяване като сме навънка – да се мори, едвам да диша! Малко е по-добре – малко. Благодарение на гъбите!
– Те като му правят кардиограмата на сърцето, преценяват тогава дали трябва да се прави ехокардиография – според самата кардиограма. Сега ще ходим след 7-ми март на изследвания и те преценяват на място. То и кръвните изследвания не му бяха добри, левкоцитите му бяха много високи. Пи 2 пъти антибиотици и е все (беше) на горната граница.

Сега, от декември, пие още едни гъби, дето са като „антибиотик“ и сега сме вече в нормата! Говорих с д-р Пеев, няма да ги спираме – поддържаме нивото. Надявам се да е от тях. Той антибиотик не е пил, защото изпи 2 антибиотика (преди) и няма как – постоянно (да пие антибиотици). То (антибиотиците) ще му увредят черния дроб, бъбрек.

Жената, която ни даде телефона и ни посъветва да се обадя – Димитринка се казва, нейното куче е имало тумор. Жената е от Варна. И са го оперирали и са казали, че нищо не могат да направят, защото туморът е на недостъпно място за опериране. И се е свързала с д-р Пеев и сега няма (тумор). Тази жена наистина ми вдъхна голяма надежда, че може и при нас нещата да се закрепят и да се нормализират до едно такова положение – да е добре той.“

Лечение с лекарствени гъби на куче (пудел) с рак – тумор на млечната жлеза по предписание на Борислав Пеев – ветеринарен специалист, микотерапевт

Лечение на: женски пудел
За повече информация: Борислав Пеев, ветеринарен специалист, микотерапевт
Контакт с ветеринарен специалист: 0879 890 242

снимка на разделител

„Казвам се Мария Кръстева, живея на улица Евлия Челеби. Имам пудел, кафяв, роден е през 2001 година. Все още е живо и здравичко.

На млечните си жлези (преди 2014 година) открих една бучка.
Обадих се на Борислав Пеев от Бургас. Той ми предписа диета, която трябва (да се спазва). В последствие ме изпрати на ехокардиография и накрая ми предложи да почне да пие кученцето ми „Имюнити 365“ и Кордицепс. Кордицепса го поспрях и пиеше през 3 месеца, а не съм спирала да пие Имюнити – непрекъснато, всяка вечер – с малко млекце разтварям хапченцето и за залъгалка – малко шоколадче.

Засега, кученцето ми е на 17 години и 8 месеца и се чувства добре! Малко не ме чува. Очичките му… Не ме виждаше и когато излизах с нея се блъскаше понякога в някои от дърветата или пък в къщата. Но аз реших да пробвам да му мия очичките с водата, която е от Княжево. Всяка вечер, вече година и забелязвам, че кученцето вече ме вижда, когато вървя с него по двора и не се блъска така по дърветата и е добре! И ми е живо и здраво!

Открих едно туморче на млечната му жлеза. Сега, размера – не мога да го кажа колко е голям, но е… колкото орехче, малко. Не голям орех, малко орехче. Преглеждали са го. Моята лекарка, която гледа кученцето, го е гледала и не го пипаме. Аз не разрешавам да бъде оперирано. И по тоз повод, д-р Пеев ми даде тези гъби. Туморчето не нараства – така си седи. Вече 6 години. Следя туморчето и не нараства, седи си така.

Аз имах още 3 кученца. Не бях попаднала на тези хранителни добавки и ми умряха.. Едното умря на 8 годинки, другото умря на 10 и третото ми умря на 11. А това кученце, в следствие на тия добавки, живее вече 17 години и 8 месеца!
И предишните ми кученца бяха от същата порода. Те бяха сестричката, майката и бабата.

– Ела до мене де, ела де… Бабинка, ела тук до мен, ела сега, ела да се гушнеме. Ох, Боже, Боже… Хлъзгаме се, разчекваме се, краченца не ни държат вече. Ела, ела да седнеме до мен, хайде седни, златинке.. А, ето тук, хайде.

Предишното – сестричката ѝ, тя…
Сестричката ѝ можеше да „пее“. Аз като пеех, (тя) пееше и танцуваше. Като я изведа навън, аз като ѝ кажа: хайде да танцуваме! – вдигаше си краченцата и хората се спираха по улицата, да я гледат.“

Лечение с лекарствени гъби на куче (немска овчарка) с рак – тумор на дебелото черво по предписание на Борислав Пеев – ветеринарен специалист, микотерапевт

Лечение на: мъжка немска овчарка
За повече информация: Борислав Пеев, ветеринарен специалист, микотерапевт
Контакт с ветеринарен специалист: 0879 890 242

снимка на разделител

„Здравейте, казвам се Димитринка Димитрова, от град Варна съм. Собственик съм на куче – немска овчарка, взето 2010 година, на 40 дена. Едно хубаво малко пале, което е гледано с много любов. До 6-тия месец го хранихме с така препоръчаната ни „Royal Canin“ за малки кучета и кучето през цялото време беше в добро състояние, но в един момент, като поотрасна и решихме да сменяме храната.. Разбрахме, че има чувствителен корем – чувствителен стомах. Започна да получава разстройства и започнахме да го храним с храната на „Hills“. „Hills“ мисля, че се казваше тя – за чревния тракт.. И така разбрахме, че нашият любимец е с чувствителен стомах.

И стана едно глезено куче, храним го с така, мога да кажа, едни високи класове храни, но предпочитаната от нас беше сухата храна – по-лесната за хранене, защото сме работещи хора. Нямахме никакви проблеми, много хубаво, жизнено животно.

Година, две, три… на седмата година, значи 2016-та, декември месец, някакъв проблем, кучето спря така да се храни, дискомфорт. Отидохме на лекар. При прегледа не можа да се установи нищо. Нашият ветеринарен лекар реши да провери и аналните жлези, които вече знаем, че не се цедят при животните. Всичко беше наред, но понеже му обяснихме, че има проблеми при изхождането, реши да направи преглед чрез… единствения начин, който може да бъде – да си вкара пръста и да провери – и установи тогава, че има някакво образувание, което не може да каже какво е като вид, но не е толкова голямо. Ще го наблюдаваме и така – всичко мина и замина.

Ние си наблюдавахме животното. Животното започна да се храни нормално и така си живеехме добре, до март 2017 година, когато в един момент спря да се храни Бари и видях, без да искам, че той има някакво образувание в устата. При преглед беше установено, че в долната челюст има образувание колкото орех, което беше оперативно махнато и ни беше казано, че не е раково образувание, рак, но все пак е образувание някакво, което организмът е придобил по някакъв начин.

Изрязано беше, кучето започна да се храни, всичко – нормално. Проверихме пак стария случай със старото образувание, което си му е отзад – беше в същото състояние и си тръгнахме доволни, щастливи и спокойни.

Но, юни месец, разхождайки Бари из градината, кучето започна да иска да се изхожда. Може би направи 11 или 17 опита – аз ги броих и той не можа да направи нито едно изхождане, което мен много ме притесни! И понеже цял ден ме няма, нямам наблюдение за това нещо. Мъжа ми вечер го изкарва и се разхожда с него… се допитах до него и излезе, че той има проблеми от известно време, но аз вече го хващам проблема и решавам, че тук нещата изобщо не са добре и трябва да отидем на лекар.

Отидохме при въпросния ни ветеринарен лекар и той установява, че това образувание е доста пораснало, което е долу- горе колкото портокал. Притиска дебелото черво и оттам неговите отзиви за изхождане не могат да бъдат ползотворни. И единственият начин, които той ни казва: да, много неприятно място е – ще направим операция и колкото можем, евентуално – ще отстраним. И ние се решаваме веднага… нали, правим всичко за любимеца. Но какво се получава – прави се операцията и ни се обажда доктора и ни казва:

– Аз не го мога да стигна до там. И какво правим?

За мен този въпрос беше убийствен. Много страдах и се почувствах някак си – предадена, че няма избор и това животно ще бъде убито едва ли не, защото няма избор, както в много случаи. Но скоро при мен беше дошла една позната, която ми беше споделила, че нейната майка е била болна от рак и са я лекували с китайски гъби. Нищо не ми говореше. Гъби за мен са – гъби. Нито знаех, че мога да ги видя на капсули… Като кажа на хората… и те “какви са тези гъби, какво представляват”. Като им кажеш вече, че са на прах и са капсуловани и са добре подготвени за всеки, всеки се чуди.. Никой… доста хора не знаят какво е това.

И решавам да чукна в интернет. Чукам и намирам доктор… и намирам Пеев – Борислав Пеев, лекува с тези гъби – китайските гъби. Не се бавя – пиша, говорих с него по телефона. Много отзивчив човек! Имаше в момента явно случай, след което каза – аз ще Ви се обадя. Обади ми се, говорихме, написах му, пратих му след това имейл съобщение – много бърза реакция! И след това каза ни откъде медикаментите можем да поръчаме, създаде ни даже негова парола – за промоции и т.н. (за бонус точки) и бяха купени медикаменти.

Да, наистина, не са никак евтини медикаментите, мога да кажа, но си заслужава, защото ние вече – краен резултат имаме почти. Но ще стигнем и до там.

Какво се получи. Бари започна да ги приема тези медикаменти, тези гъби – 4 вида. Едното, което е – рибеното масло от дива сьомга на „Jamison“. Има също значение от коя фирма е производителя на тези медикаменти. Защото ние пробвахме, първият флакон го изпихме, имах вкъщи от омега 6 – само че – купено от друго място, само че веднага кучето наистина блокира и започна пак да не може да се изхожда. Обадих се на д-р Пеев и той ми каза:
– “Ами, сигурно има значение.”
Ами, има значение – и това разбрах! Така, че пак – от опит го разбрах… От хилядата милиграма.. Има всичко… има значение от коя марка и коя фирма са!

И така.. Почнахме да ги пием. Кучето не се хранеше в началото, беше по-слабо… По-не му се играеше, а той е много активно животно. Докато след месец и половина се обадих пак на д-р Пеев, за да проверя… Да кажа как стоят нещата, да ми каже какво да правим. Увеличихме някои от дозите, някои намалихме и на третия месец отидохме… както той ни беше препоръчал – отидохме на ветеринарен лекар, при нашия лекар във Варна и какво се установи. Той беше учуден! Прави прегледа, който беше така – чрез пръст в ануса и каза:

– Това нещо е намаляло. Гледаме и казва: тези гъби помагат. Намаляло е и е станало колкото един орех! От портокал на орех – вие си помислете каква е разликата за 3 месеца! Аз реших да пусна и кръвни изследвания. Това беше моя избор, да видя всичко – дори чрез кръвните изследвания. Обади ни се на другия ден доктора и каза:
– Всичко на Бари му е в норма.“

Много сме щастливи! Продължаваме с лечението. Обадих се на Пеев той ми каза, че за него също е много добре – нали, защото това е друг случай, при които сме помогнали – различен от това, което имал.

И това е. Искам да споделя с много хора, да помогна на много хора, които обичат животните, че това е една алтернатива, която не е много позната, но която прави чудеса. Това е.

Ето, това са продуктите, с които сме лекували Бари. Значи „Имуно модулаторът“, тази гъба „Херициум“ мисля, че се казваше – да. И другото е „Кордицепс“. Също така много важно е – тези са на фирма “Доктор Биомастер”, за които Ви говорех, че имат ефект върху нашето куче. И също така важното, което Ви казах, че това масло също е много добро – от дива сьомга. Това са избрани продукти наистина… за нас бяха много полезни. Надявам се да бъдат полезни за много хора и животни.

Здравейте, днес сме 10 януари 2019 година и имам добра новина за нашия домашен любимец Бари. Кучето Бари ходи на втори контролен преглед, при които вече туморът, които при първият беше колкото орех, сега вече го няма! Докторът беше толкова учуден, че чак ме пита от коя страна е било това образувание!

За нас беше много вълнуващо! И видимо кучето се чувства добре – килограмите си върна, козината, лъскавината на козината, всичко вече е нормално при него! Храни се добре, има апетит и е нашия стар домашен любимец, които обичаме много от сърце! Пожелавам на всички – ако имат проблеми, да се обърнат към лечението на животни с гъби, защото това е един ефикасен начин за Вашия домашен любимец!“

За повече информация: Свилен Лапаков
Телефон: 0878 10 54 76

снимка на разделител

Имам няколко интересни случая с животни, домашни любимци. Рак на слъзната жлеза на едно куче. Сега не ги разбирам много породите на кучетата – такова, което стига до кръста на човека. Любимец на зъболекарка. Тя чула за гъбите и дошла. Попитах я:
– Нали тези гъби са горчиви, как ще му ги даваш?
– Аз като му натисна гърлото, то я глътва не я връща обратно.
Нали е голямо куче – малко страшничко е. “Имюн Модулатора” му го даваше (в доза) като на възрастен човек – 9 (капсули) за деня. Даваше му (и) Коралов калций. В интерес на истината, след 7-8 месеца кучето първо си вдигна апетита. На седмия-осмия месец тя каза, че са се затворили постоперативните рани – там, където е бил елиминиран тумора в слъзните жлези. Каза: “не съм очаквала такъв случай”.

Тук имаше една друга, възрастна жена. Самотно-живееща, но се грижеше за 7 котки. Направило ѝ впечатление, че една от котките отдолу кърви, разранена й е млечна жлеза. Тя няма пари да я подложи на преглед и т.н. Дойде да ме пита какво можем да дадем на котето. Минавала е няколко пъти (наблизо), видяла е емблемите на стъклото. Аз съответно казвам какви случаи има колегата от Бургас – Борислав Пеев. Тя поиска да взима нещо евтино, защото няма парички жената, нормално е. Даваше (на котката) само Мейтаке – концентрата 20% екстракт. Аз й направих една отстъпка, за да може да си го позволи. Кутийката свършваше при нея за месец. Слагаше го в пастет, в хапки, за да може да не дразни на котето. Какво й е направило впечатление – постепенно вече спряла да кърви раната, започва да идва апетита на котето. Тя им дава нещо, най-евтиното като храна, да излъже глада на котката, не знам точно – да не обиждам. Котето си намира мястото и се храни равностойно с другите, не е вече отблъсквано и гладуващо. Тя купи 3 (опаковки) Мейтаке – за 3 месеца. После дойде и каза, че (котето) няма вече кръв и няма вече смисъл да взима. Всичките й пари отиваха за котките.

Друг случай: куче, както се казва: “дворно-превъзходно”. Какви отношения имаше тази клиентка с това куче (не знам) – гледаше го в двора, тя живее в къща. След консултация с колегата в Бургас, ветеринарния лекар, (клиентката) идва, купува и дава на кучето. Имайте предвид – сериозни пари се харчеха за това куче, (взимаше) Херициум и Рейши – в сериозни дози, които той е предписал. По същия начин кучето започва да пълнее, храни се. Тя съответно ходи тук, в една ветеринарна клиника, туморът не расте – стои на същите си размери. Целта тук е това куче да се възстанови до толкова, че да може да му бъде направена интервенция.

Животните са друга форма на живот, близка до човешката, затова се повлияват от тези продукти. По принцип, животните, когато имат проблеми, търсят съответните билки, “пасат” – грубо казано. Тези, които се хранят с месо, (търсят) билки, за да възстановят някакъв дефицит в организма си. В случая им предлагаме от рода гъби, само че във форма на екстракти… Има наблюдения над лосове, които се хранят с мухоморки единствено, когато имат онкологични заболявания – постфактум са им правени изследвания. Животни, които имат паразити, пък ядат гъбата Пачи крак. Суровият Пачи крак съдържа вещества, които убиват паразити в човешкия организъм. Това са наблюдения с последващи изследвания, разбира се.

Лечение на куче – женски ротвайлер, на 6 години и половина с лимфом (рак на лимфните възли) и тумор на млечна жлеза, с лекарствени гъби по предписание на Борислав Пеев – ветеринарен специалист, микотерапевт

Лечение на: женски ротвайлер
За повече информация: Борислав Пеев, ветеринарен специалист, микотерапевт
Контакт с ветеринарен специалист: 0879 890 242

снимка на разделител

„Казвам се Борислав Пеев. Занимавам се с микотерапия при животните. Имам много интересни случаи в практиката си и сега ще ви разкажа за един от тях.

Става въпрос за ротвайлер – женски, който е на 6 години и половина с лимфом (рак на лимфните възли) и паралелно с това има и тумор на млечна жлеза – на един от задните дялове, който е с размери, колкото на портокал. След направената консултация с мен, бяха предписани лекарствени гъби на животното и то започна да ги пие.

Учудващото беше, че отоците, които са под челюстта следствие на лимфома и подушните лимфни възли, спаднаха за около 2 седмици. В момента напълно са изчезнали, а туморът на млечната жлеза – от размерите, които споменах, в момента е на половината на тях.

Животното продължава да пие лекарствени гъби и ще му бъдат направени изследвания, за да се видят какви по-точно са резултатите от така проведеното лечение.

Лекарствените гъби са на фирма “Доктор Биомастер” и животното ги употребява вече 4-5 месеца.“

Лечение на куче, Джина с лекарствени гъби по предписание на Борислав Пеев – ветеринарен специалист, микотерапевт

Лечение на: куче Джина
За повече информация: Борислав Пеев, ветеринарен специалист, микотерапевт
Контакт с ветеринарен специалист: 0879 890 242

снимка на разделител

“Джина е взета още като кученце, след като се е родила, може би на двадесетия ден, в момента, в който проглежда. Всичко си беше наред до четвъртия месец. След като й сложихме първата ваксина, един ден (тя) ми направи припадък на леглото. Аз се изплаших много. Отминаха нещата, но след туй припадъците зачестиха и всъщност на ден правеше по няколко припадъка, много тежки, като всеки припадък беше от 20 до 30 минути. И след това, докато се съвземе – много зле беше. Със страх излизаше навън, малко да духне вятър и някоя торбичка да прошумоли – тя веднага бързаше да се скрие – с абсолютен страх!

Започнахме да й даваме фенобарбитал. Тя е родена 2008 година, осем години непрекъснато (вземаше). Като аз сега в момента намалявам дозата на фенобарбитала, понеже той прави едно „натрупване“ в черния дроб и има опасност после да се образува рак на черния дроб.

Мога да кажа, че ние от 2013 – 2014 година започнахме да (й) даваме гъбите. Припадъците се разредиха. В момента последния припадък, който направи, беше на 21 ноември. А днес сме 21 януари (2017г.). Което означава, че три месеца вече не е правила припадък. Последните припадъци през последните шест месеца бяха много краткотрайни – по 2-3 минути. Това е огромен успех! Преди бяха по 2-3 припадъка! На ден по 2-3 припадъка, като единият припадък беше от 20 до 30 минути. След това, тя като направи припадък, по три дни не иска да излиза навън..

Сега, след като направи припадък, на двадесетата минута вече е готова да слезе долу. Значи, това е огромен успех – действително!
По две-три минути пикае, до шестата минута тя е готова вече – оправена е! Другото, което последно забелязах е – тя (сякаш) застава „на ръба“ на припадък – когато започва припадъка леко започва да се олюлява, но последните припадъци така бяха – с леко олюляване на краката – дори не пада на земята!

Филмът, който съм дала на диска: там е заснет цял припадък – с всички последствия: после има бурно слюноотделяне, след това започва повръщане; не иска да яде. Изобщо, по два-три дена.. А пък както по-рано бяха припадъците толкова често – по 2-3 припадъка на ден – значи беше абсурд да я изнесем долу да я разходим или каквото и да било..

Фенобарбиталът за мен няма никакво въздействие върху припадъците на Джина и върху епилепсията й. Просто няма смисъл. Това ми се струва, че е излишно тровене на организма – излишна отрова, която се приема в организма. Не съм й правила кръвни изследвания, защото тя е много специална. Не иска да ходи на имунизации. Когато я водя на имунизации обикновено лекарят излиза и на 50 метра от клиниката там идва и бие инжекцията, защото самата миризма на лекарствата я притеснява, явно изпитва някакво отвращение и започва да бяга, прави син език и е на ръба на припадък! Така че просто няма смисъл!

Аз съм много доволна от гъбите. В момента тя приема „Имюнити“ и Рейши по една капсула на ден, в едно ядене. След това има второ ядене, но във второто ядене аз вече не слагам гъби. В началото бяха по-големи дози: две капсули от „Имюнити“ и една капсула от Рейши за ден, за едно хранене. А тя вече приема около година и половина гъбите.

Това заболяване е чиста епилепсия с епилептични припадъци. Дискът, който е направен е с епилептичен припадък: с вкочанясване на крачетата й, цялата се „опва“, ляга на земята. В самия диск това го има, всичко е заснето, защото ако повикам Бърза помощ да дойдат, те докато дойдат, той припадъкът минава и не могат да го хванат. И аз с малката си камера го заснех припадъка и после го занесох на лекаря и той се изказа, че това си е „чист епилептичен припадък“. Но мога да кажа, че от 21 ноември, ето сега сме 21 януари, три месеца, да чукам на дърво – никакъв припадък не е правила!

Но (първо) разредиха! В началото, откакто почна да приема гъбите, първите 3-4 месеца нямаше резултат. Просто явно трябва гъбите да се натрупат в организма. След това (припадъците) започнаха да се разреждат – първо на двайсет дена, после на десет дена, на големи интервали, докато ето сега в момента е на три месеца! От три месеца няма припадък!

След приемане на гъбите стана изключително смела! Онзи ден даже се е сбила с едно куче, което й ходи по терена. Не е хапала хора, не е нападателна, но прави разлика между хората. Докато по-рано, като видеше човек бягаше от него и изпитваше изключителен страх – не можеше долу да се свали! Нямаше никаква социализация – буквално казано! За момента аз съм много доволна! Да не говорим, че (сега) по пет пъти на ден иска да слиза долу да се разхожда.

Длъжни сме да пробваме всичко, което е природно и поне няма да навреди на организма!”

Лечение на куче, Дари с лекарствени гъби по предписание на Борислав Пеев – ветеринарен специалист, микотерапевт

Лечение на: куче Дари
За повече информация: Борислав Пеев, ветеринарен специалист, микотерапевт
Контакт с ветеринарен специалист: 0879 890 242

снимка на разделител

– Нашето куче Дари преди 2 месеца навърши 15 години. Когато беше на 13, по повод пикочна инфекция я заведохме на нашия ветеринарен лекар и за съжаление се оказа, че тя има и тумор на далака. Отстраниха далака оперативно и ние бяхме много нещастни, защото мислехме, че най-вероятно се касае за рак и се бяхме примирили, че ще я изгубим.

– А туморите бяха два – отвратително големи тумори на далака.. Бяха горе-долу три на три сантиметра и два на три сантиметра, единият от които – разязвен и изглеждаха много грозно и много страшни.. И кучето след това прекара много тежък следоперативен период с перитонит, което налагаше венозно лечение с антибиотици. И ние тогава влязохме във връзка с д-р Пеев от Бургас.

– Всъщност, извинявай, че те прекъсвам.. Всъщност, аз по интернет намерих лекар, който се занимава с препарати, които лекуват туморни образувания на базата на китайски гъби.

– Да. И д-р Пеев ни предложи етапно лечение с продукти от Dr.Biomaster. Оказа се, че само там можем да намерим тези продукти, които бяха: „Имюнити 365“, „Имюн Модулатор“, Херициум, Агарикус блазей.

– Да, това бяха.

– Той даваше различна комбинация и дозировка за лечение с тези гъби и действително, кучето се повлия отлично!

– Всъщност, на втория месец след операцията тя си възвърна силите, започна да излиза, да се храни нормално, да има много добър апетит..

– И понеже се срина имунната й система от тази тежка операция и тежка инфекция, тя разви много неприятни кожни язви, които също се повлияха много добре от лечението с японски гъби, доколкото разбрах.

– Китайски!

– Китайски ли са? Да. Така или иначе – Имуно Модулатора, Агарикус блазей, Херициум, Имюнити 365. Запомнила съм ги, защото много ни помогнаха! И оттогава вече са (минали) 2 години и половина от операцията, от този инцидент. Нашето куче не е имало абсолютно никакви здравни проблеми. Никакви! Нито цистити, нито куца, никакви ставни проблеми! Бодро, с добър апетит, големи разходки – никакъв проблем!

Сега, преди около два месеца, получи едно много неприятно нараняване на лапичката с опадане на козинката и отдолу – пак нещо като язва. Пак се свързахме с д-р Пеев, който ни препоръча локално лечение с мехлем: 25 грама гентамицин, 25 грама реванол, 2 чаени лъжички прах на Агарикус Блазей и съдържимото на 10 капсули Херициум.. Чудодеен ефект! Чудодеен ефект… Просто, за по-малко от 1 седмица раната завехна и зарасна.. Така, че тези гъби, тези комбинации могат да се използват и за локално лечение! Много сме доволни и сме много благодарни!

Кучето накуцваше – макар, и не много. Но напоследък.. не напоследък, а от 2-3 години няма никакви проблеми със ставите! Негови връстници кучета ги гледаме как куцат, вървят бавно, а тя – вярно, не е така игрива, да тича, обаче няма никакви проблеми със ставите! Всеки ден, по три пъти на ден, това куче се изкачва до четвъртия етаж, защото нямаме асансьор. А я извеждаме три пъти дневно. Значи, три пъти дневно това куче, което е на 15 години и четири месеца вече, се изкачва до четвъртия етаж. Никакви проблеми със ставите!

Естествено, мускулатурата, като на старо куче, е по-слаба, по-бавничко става, но няма никакво куцане!

Ние и двете с дъщеря ми сме лекарки. По специалност сме анестезиолози, но така или иначе сме запознати с комплексни, големи проблеми при лечението на хората и затова, когато нашето куче получи такива големи проблеми, оценяваме много тази нестандартна, природна медицина. Оценяваме я като лекари, не я отричаме и просто.. много сме благодарни! Това е, казано с една дума.. Като медици оценяваме, че природните продукти (от които, между другото, са произлезли повечето от лекарствата, ако не и всички, които използваме) са полезни! Като съчетание с друга терапия или – без друга терапия!

– Ако не като основна, то като допълнителна терапия- със сигурност! Безспорно, най-вероятно, кучето нямаше да оцелее, без да кажем – антибиотичното лечение, което се наложи след операцията поради инфекцията, която разви, но повишаването на имунитета благодарение на тези натурални продукти при всички положения е допринесло за нейното пълно оздравяване!

снимка на разделител

Huski AlvinБорислав Пеев, ветеринарен специалист, микотерапевт тел.: 0879 890 242 гр. Бургас

На 09.05.13 г. при мен дойде мъж с куче сибирско хъски, мъжко, на видима възраст около 2 месеца. Обясни ми че, кученцето е направило гърч преди 15-20 мин. с ясно изразена саливация, неконтролеруеми движения на крайниците, дъвкателни движения и уриниране. Изпратих го във специализирана ветеринарна клиника да му направят ПКК, биохимия и фекална проба. В клиниката кученцето е направило още 2 – 3 гърча последователно и колегите са прибегнали до инжектирането на Diazepam за да ги овладеят. От кръвната картина се разбира, че няма сериозни отклонения в кръвните показатели. Телесната температура е 38˚С, сърдечната дейност е нормална. Фекалната проба е чиста (кучето е обезпаразитявано вътрешно с препарат два пъти през 14 дни). Според ветеринарния лекар става въпрос за генерализирани гърчове с чести интервали или статус епилептикус. Прогнозата е неблагоприятна и неясна. Изписан му беше Neurobex и го поставих под наблюдение. Тогава реших да му дам IMMUNITY 365- хранителна добавка от 5 вида лекарствени  гъби. Още на втория ден общото състояние на кученцето се подобри. Изяви желание за храна и стана много активно. Направих му специална хранителна диета и продължих да му давам от лекарствените гъби.

снимка на разделител

AlvinНа 19.06.2013 г. сибирско хъски Алвин вече е на 3 месеца. Не е имал никакви гърчове и припадаци близо вече два месеца. Чувства се превъзходно има неизчерпаема енергия. Неговите собственици са много доволни и радостни, защото се радват на едно пълноценно и жизнерадостно куче. Алвин ще продължи с приемането на IMMUNITY- 365 /препарата от лекарствени гъби/, докато завърши растежа си, защото в него има и много витамини и минерали, който са необходими за неговото здраве.

снимка на разделител

Paris07.05.2013г. – немска овчарка Парис, 8 годишен
При прегледа общото състояние е силно влошено. Температурата е 39,5˚C, силно дехидратиран, отслабнал без апетит. Гнойни изтечения от носната лигавица и очите, суха кашлица. Касае се за трахеобронхит. Започна прием на препарата от лекарствени гъби IMMUNITY 365, заедно с витaмин D и пробиотици. В рамките на 10 дни чувствително се повиши тонуса и виталитета на кучето. Апетита също е силно увеличен, температурата се нормализира. Към 06.06.2013г. животното е наддало на килограми в добра кондиция. Кашлицата и изтеченията са напълно изчезнали. Продължава приема на лекарствените гъби. Наблюдавам още 4 кучета, които след  10-15 дневен прием на препарати от лекарствени гъби станаха чувствително по-активни физически,  по-игриви, а апетитът им се повиши. Едното от тях е възрастно, 13 годишно куче, което от горещото време едва се движеше. При него ефектът от лекарствените гъби е най-очевиден. Виждам, че това, което пишат по различни книги и сайтове „западни“ колеги за благотворното влияние на лекарствените гъби върху кучета е истина.

снимка на разделител

Persiiska kotkaПерсийка Шушу на 7 месеца Котето е докарано в кабинета с повръщане, темп. 39,8˚ С, омърлушеност, безапетитие и разстройство. След основния преглед беше направена кръвна картина от която се установи силна левкопения. Направих и бърз тест за инфекциозен перитонит (откриване на антитела), който излезе положителен. Инфекциозния перитонит е силно заразно заболяване, много трудно лечимо с висока смъртност. Собствениците бяха предупредени за това без да се дава гаранция за изхода от заболяването. Лечението се състои в: Инжективно антиеметични средства, антибиотици и широка гама витамини. Добавих и лечебната гъба CORDYCEPS. На третия ден котето спря да повръща, започна да се храни и разстройството изчезна. След още 1седм. се възстанови напълно. Апетита стана повече от нормален, котето е игриво и жизнено. Стопаните са изключително доволни и щастливи, защото Шушу се е излекувала.

снимка на разделител

Piasuchen labradorПясъчен лабрадор, мъжки, на 2 год. При прегледа се установи силно зачервяване в областта на основата на опашката, ануса и надолу по вътрешната част на бедрата. Собсвеника каза че се хапе доста усилено в тези области. Аналната жлеза беше спокойна, също е направено и обезпаразитяване срещу бълхи. Най-вероятно се касаеше за алергичен дерматит. Другото оплакване, за което бяха дошли е, че кучето от 5мес. възраст прави пристъпи на задушаване. Водили са го тогава на преглед  но като не са остановили причината колегите са казали че ще го израсте. Кучето не беше го израсло до две годишна възраст. Лечението се състоеше в инжективна форма на кортикостероид с депо действие/еднократно/ и прием на лечебната гъба Рейши и рибено масло от сьомга. След  двадесетдневен прием на гъбата алергията и зачервяването са изчезнали напълно, но важното е че кучето е нямало никакъв пристъп на задушаване. Продължаваме приема на лечебните гъби.

снимка на разделител

Котка МартаКотка Марта, на 11 г.
Собственика донесе котката на преглед в кабинета на 05.06.2013 г. При прегледа установих не голяма бучка на последния мамарен комплекс с размери 4/4см. Темперетурата беше нормална, общото състояние също. Апетита беше запазен. Чувстваше леко неразположение при движение и затова повече лежеше.Говорихме продължително за различните вариянти на лечение, включително и за оперативна намеса, но той отказа операция заради напредналата възраст на животното. Назначих комбинация от лекарствени гъби и специална диета на котката. Комбинацията от гъбени продукти включваше Мейтаке 20 % полизахариди, „Immunity 365” и рибено масло от сьомга. След четири месечен прием животното е в превъзходно здравословно състояние. Движенията се възстановиха, скача по мебели и шкафове, храни се много добре. Но най- важното е, че туморът е намалял драстично. Към 10.10. 2013 г. той е с размери 1/0,5см. Котката продължава с приема продуктите от лекарствени гъби! Г-жа Кр. Я., гр. Варна Рак на млечната жлеза на котката й. Котката приема Мейтаке 20 % полизахариди- по 2 капсули дневно заедно с храната. Пет месеца по-късно туморът значително намалява размерите си. Осем месеца след началото на приемане на Мейтаке котката ражда и кърми малките си без видими проблеми.

снимка на разделител

П. Н., гр. Русе

Рак на слюнна жлеза на куче. На кучето започват да дават в храната гъбения препарат „Имюн Модулатор“- 3 пъти по 3 капсули дневно. След третия месец раните в устата са се затворили и кучето се хранило с пасирана храна. На осмия месец тукморът вече е с много малки размери и кучето започва да се храни с нормална храна. Вече три години кучето е живо и без видими проблеми (09.05.2013).

Оказва се, че ракът при кучетата, котките и други бозайници е болест, която също е свързана с дисфункция на имунната система, както при човека.

Изразява се в невъзможност на организма да разпознае раковите клетки като нападатели.  В света могат да се намерят специално разработени ветеринарни формули от лекарствени гъби, които се предписват на кучета и котки, болни от рак. Полизахаридите, които се намират в лекарствените гъби стимулират различни аспекти на имунната функция. Тези вещества понякога са определяни като гликонутриенти и са необходими за нормалната имунна функция при всички бозайници. Това са същите фармацевтични имуно-модулиращи съставки, които се използват при добавките от лекарствени гъби за хора, болни от рак.

Има много механизми на имунната система, които работят заедно в борбата срещу образуването на раковите клетки. Макар главният механизъм на действие на продуктите от лекарствени гъби да е предизвиканият от полизахаридите имуно-модулиращ ефект, има и вторични механизми, които се включват в това.

По начало всеки един продукт от лекарствени гъби, предназначен за хора, може да се използва и при всеки бозайник, като се съобрази какво да бъде количество на препарата спрямо теглото на животното.

Някои фирми съветват едновременно с даването на продукти от лекарствени гъби на животните да се дава и продукт, съдържащ омега 3-6-9 мастни ненаситени мазнини. Омега 3-6-9 мастните киселини подпомагат малките протеинови молекули, които действат като имунни разпознавачи, наречени „трансфер (пренос) фактори”. Сами по себе си те изглежда нямат ефект в лечението на рак. Нашите наблюдения обаче показват, че те значително увеличават био-усвоимостта и оттам и ефекта на препаратите от лекарствени гъби.

Комбинацията от полизахаридите от лекарствени гъби и омега 3-6-9 мастни киселини показва много силен ефект в борбата срещу рака при кучета и котки.

В САЩ от 1995 г. успешно се предписват на хиляди кучета с рак продукти на базата на лекарствените гъби.

Повечето кучета, едновременно приемали такива препарати изпитват драматично подобрение в рамките на първите 10 дни от лечението.

Ако желаете консултация с опитен ветеринарен специалист, използващ в практиката си лекарствени гъби, моля позвънете на:

Борислав Пеев, тел.: 0879 890 242