Описаните случаи са от практиката на лекарите и натуропатите, членове на Общество по лекарствените гъби България. За връзка с лекарите КЛИКНИ ТУК.

Историите, разказани на тази страница, са преживяни от действителни хора, преминали през тежки изпитания в борбата с рака. Случаите са описани от лекарите и натуропатите на Общество по лекарствени гъби България, които може да намерите ТУК.

Описаните случаи не бива да се възприемат като препоръка за лечение или съвет за терапия. Обществото по лекарствени гъби България не препоръчва каквито и да е методи или терапии, представени в уебсайта. Смисълът на тези истории е да вдъхнат смелост на всеки в борбата за възвръщане на изгубеното здраве.

снимка на разделител

51. Госпожа В. А. на 58 г. от гр. Кюстендил

От много години пациентката е с хронична инфекция на пикочните пътища. Лекувана многократно в болница с различни антибиотици, но без особен ефект. Проведена й беше терапия с гъбата Кордицепс по схема в продължение на един месец. Направената посявка на урината се показва ”стерилна”. Следващите два месеца продължава с поддържаща доза от този природен антибиотик. Вече 6 месеца пациентката е с нормална находка в урината, без каквато и да е друга терапия. Всеки месец по 5 дни продължава да приема гъбата в профилактични дози.

свържи се с лекар

снимка на разделител

52. Господин Й. И. на 55 г. от Русенско

Диагноза: Хронична обструктивна белодробна болест. Хронична дихателна недостатъчност. Пациентът е постъпвал многократно в болница със задух, мъчителна кашлица и отделяне на голямо количество зеленикави храчки. Подобрявал се е временно. Започва терапия с тройна комбинация от лекарствени гъби. Още след първия месец пациентът почувства значително подобрение: задухът и кашлицата намаляха чувствително. Поради финансови затруднения приемането на гъбите беше преустановено след втория месец, но състоянието вече беше много по-добро и по-стабилно от когато и да е било.

свържи се с лекар

снимка на разделител

53. Госпожа Г. Я. на 40 г. от гр. Павел баня

Оперирана е от рак на гърдата през 2009 година. Не е имала метастази. Проведена е лъчетерапия. При поредния профилактичен преглед откриват завишени стойности на туморните маркери. По този повод започва прием на комбинация от лекарствени гъби и колоидно сребро (сребърна вода). Отново е направено изследване със скенер на 13.01.2011 г. Данни за метастази няма. Кръвните показатели, включително и туморните маркери са в норма. И до този момент (25.04.2013) приема профилактично гъбената смес ”Женска сила” („Frauenpower“) на германската фирма „Хавлик“.

свържи се с лекар

снимка на разделител

54. Госпожа С. Т. на 70 г. от гр. Плевен

Диагноза рак на дебелото черво, метастази в черния дроб. Оперирана през месец юли 2010 г., след което е проведена химиотерапия. Метастази в черния дроб вече не се установяват. Една година по-късно откриват отново туморна формация в дебелото черво, която е преценена като рецидив. На 28.04.2011 г. следва нова операция. Туморът се оказва неоперабилен, тъй като е прорастнал към седалищните кости, дясната маточна тръба, десния уретер и илиачните съдове. Отново се откриват метастази в черния дроб. Започната е терапия с комбинация от лекарствени гъби в по-високи дози. Пациентката понася много по-леко химиотерапията. Изследванията от компютърна томография (КТ) от 02.03.2011 г. показват липса на динамика в развитието на чернодробните лезии, не се откриват патологично увеличени лимфни възли в коремната кухина и малкия таз. Силните болки в костите се премахнаха с приемането на големи дози от екстракти от гъбите Рейши и Шиитаке. Продължавам да следя състоянието на пациентката (20.03.2013).

свържи се с лекар

снимка на разделител

55. Господин Б. Г. Е. на 54 г. от гр. Панагюрище

През 2009 г. му откриват рак на простатата. Не е опериран. Имал е задебеляване на стената на пикочния мехур. Започната е хормонотерапия. След 3 месеца се откриват множество малки лезии в черния дроб, за което е планирана химиотерапия. По указание на микотерапевт започна да приема няколко препарата от лекарствени гъби в подходяща за случая комбинация. На контролната ехография през месец юни 2010 г. лекарите вече не откриват лезии (метастази) в черния дроб, задебеляването в пикочния мехур е напълно изчезнало. На контролния скенер през месец май 2011 г. в черния дроб не се откриват метастази. Продължава да приема лекарствените гъби успоредно с провежданата хормонотерапия.

свържи се с лекар

снимка на разделител

56. Госпожа А. Д. на 45 г. от гр. Плевен

Госпожата е оперирана от рак на гърдата преди 4 години. Химио- и лъчетерапия не са провеждани. Приема „Тамоксифен“. Редовно прави профилактични прегледи. Напоследък има леко завишен туморен маркер. По този повод започва терапия с комбинация от препарати от лекарствени гъби: Имюн Модулатор, Агарикус блазей, Мейтаке (20 % полизахариди) и колоидно сребро. От 04.04.2012 година до сега (27.02.2013) всичките й кръвни показатели са в норма. Туморният маркер Са-125 е 16 (при норма до 35). Остава под наблюдение на онколозите.

свържи се с лекар

снимка на разделител

57. Госпожа Я. К. на 50 г. от гр. Враца

При операция за дискова херния са открити метастази в прешлените и първично раково огнище в белите дробове. След проведена лъчетерапия няма подобрение. Има болки в гърба и е почти неподвижна. Някои от туморните маркери са силно завишени. От месец октомври 2010 г. започва да провежда химиотерапия, която съчетава с приемането на комбинация от лекарствени гъби, подходящи за случая. Болките постепенно намаляват. Скенерът показва, че костните метастази са намалели по размер. Поради липса на медикамент в аптечната мрежа, химиотерапията е прекъсната и пациентката приема само препаратите от лекарствени гъби. Болките напълно изчезват, чувства се много добре и е работоспособна.

свържи се с лекар

снимка на разделител

58. Господин Б. М. на 70 г. от гр. Павликени

През 2009 година му откриват рак на белите дробове. Провежда 4 курса химиотерапия. Понася вливанията много тежко и затова прекратява химиотерапията. Междувременно започна терапия с комбинация от лекарствени гъби, в началото с максимални дози, а по-късно, вече в продължение на една година е на поддържаща терапия с гъбите. Чувства се добре, води нормален начин на живот. Контролният скенер показва намаление на туморната маса.

свържи се с лекар

снимка на разделител

59. Господин С. Г. на 77 г. от гр. Видин

През месец март 2011 г. постъпва в болница с диагноза бронхоектатична болест в тласък. Чувствал се отпаднал, нямал апетит, кашлял и отделял кървави храчки. След направените клинични изследвания се установява централен дребноклетъчен карцином на десния беолодробен дял, РУЕ (реакция на утаяване на еритроцитите) е 74 мм (при норма до 20 мм). Лекарите планират химиотерапия за след 3 месеца. Междувременно пациентът започна да приема следната комбинация от препарати от лекарствени гъби: Имюн Модулатор, Кордицепс (20 % полизахариди), Рейши (20 % полизахариди), както и колоидно сребро. След 15 дневен прием пациентът се почувствал значително по-добре, започнал да се храни, имал прилив на сили, нямал кръвохрак. В края на втория месец кръвните показатели станали нормални. Започва химиотерапия, която понася леко. На контролния скенер от 01.09.2011 г. се вижда, че туморът е намалял наполовина. Продължава приемането на лекарствените гъби.

свържи се с лекар

снимка на разделител

60. Госпожа Д. С. на 39 г. от гр. Попово

При направено изследване във връзка с нередовен и обилен месечен цикъл е открита миома на матката. Размер – колкото двумесечна бременност. Назначена е хормонална терапия, но поради поява на странични явления, пациентката се отказва. Започна терапия с комбинация от две лекарствени гъби – Агарикус блазей 20 % полизахариди и Мейтаке 20 % полизахариди. Цикълът й се нормализира, чувства се много по-добре, възстанови теглото си и нормализира кръвното си налягане. Предстои й контролен гинекологичен преглед.

свържи се с лекар

снимка на разделител
снимка на разделител

61. Госпожа С. М. на 42 г. от гр. Калофер

При ехографско изследване на млечните жлези са открити множество кисти. Едната е с размер почти 1 см, а другите са по-малки. Приложи се терапия с комбинация от три препарата от лекарствени гъби плюс етерично масло от чаено дърво (външно и вътрешно). След 3 месеца ехографът показва следното: голямата киста е с непроменени размери, но всички останали са изчезнали напълно. Продължава приемането на комбинация от лекарствени гъби: Агарик, Майтаке и Кориолус (20 %-ови екстракти).

свържи се с лекар

снимка на разделител

62. Господин К. М. на 69 г. от гр. Кюстендил

От 3 години пациентът се лекува в урологичен кабинет за хроничен простатит и епидидимит (възпаление), предизвикани от хламидийна инфекция. В продължение на 3 месеца приема препарат от лекарствената гъба Кордицепс 20 % полизахариди, 3 пъти по 2 капсули дневно, в комбинация с биоцинк. Вече втора година той е без оплакавания и хламидията не се открива при изследвания. Провежда едномесечна профилактика с горната комбинация два пъти годишно.

свържи се с лекар

снимка на разделител

63. Господин Д. Б. на 56 г. от гр. Петрич

Диагноза темпорален менингиом (тумор на обвивката на мозъка в областта на слепоочието). Пациентът е опериран два пъти. От няколко месеца е с главоболие, световъртеж и изтръпване на долните крайници. Отново е открита туморна формация, но операция е отказана, поради съществуващ риск. Започна се терапия с комбинация от три препарата от лекарствени гъби в максимални дози. След двуседмичен прием се наблюдава подобрение в общото състояние на пациента: главоболието е намаляло, световъртежът е по-слабо изразен. В края на втория месец вече няма главоболие и световъртеж, не чувства изтръпване на крайниците, наддал е на тегло. Освен това е имал “кожен тумор”, който е изчезнал. Ядрено-магнитният резонанс (ЯМР) е отложен. След 6 месечно активно приемане на комбинацията от лекарствени гъби пациентът продължи с по-малки дози до навършване на 1 година. Чувства се добре и е работоспособен. ЯМР не показва наличие на туморна маса.

свържи се с лекар

снимка на разделител

64. Господин В. И. на 73 години от Великотърновско

След появила се подутина на шията и затруднение при преглъщане на пациента е поставена диагноза лимфосарком. Проведена е химио- и лъчетерапия преди операцията и още една лъчетерапия след нея. В областта на облъчването обаче остава отворена рана с размер колкото длан. Имал е апетит, и не е отслабнал. Започна терапия с тройна комбинация от лекарствени гъби. След двумесечен прием раната намаля до 2 см в диаметър.

свържи се с лекар

снимка на разделител

65. Госпожа В. П. С. на 46 г. от гр. Кюстендил

От няколко месеца е с болки в дясната половина на корема ниско долу. Открита е киста на левия яйчник с размер около 20 мм. След 3-месечна терапия с подходяща комбинация от лекарствените гъби: Агарикус блазей 20 % полизахариди, Шиитаке 20 % полизахариди и Кориолус 20 % полизахариди, при контролния преглед кистата не се открива.

свържи се с лекар

снимка на разделител

66. Госпожа М. Б. на 65 г. от гр. Благоевград

Поставена е диагноза аденокарцином на белия дроб с ателектана и плеврален излив в десния косто-диафрагмален синус, метастази в черния дроб и костите. Провежда химиотерапия, която понася много тежко. Започната е терапия с тройна комбинация от лекарствени гъби и колоидно сребро (сребърна вода). След двумесечен прием пациентката е значително по-добре: започнала да се храни, наддава на тегло, кашля по-рядко, понася по-леко химиотерапията. Компютърната томография показва, че няма плеврален излив, а медиастиналните лимфни възли са намалели по размер. Вижда се и значително намаляване на размера на метастазите в черния дроб и костите. Поради липса на медикамент в аптечната мрежа, химиотерапията е прекъсната. Пациентката продължава да приема лекарствените гъби.

свържи се с лекар

снимка на разделител

67. Господин Г. Л. на 70 г. от гр. Кюстендил

Диагноза: рак на пикочен мехур, състояние след ТУР (транс-уретрална резекция), карциноза на перитонеума, асцит, метастази в черния дроб. През 2006 година пациентът е опериран по повод тумор на пикочния мехур. От лятото на 2008 г. започнал да отслабва, загубил апетит, отпаднал, пожълтял. Приет е в болница. Абдоминалната ехография показва наличие на свободна течност в коремната кухина, черен дроб с нееднородна структура и с единични лезии. Чернодробните показатели са силно завишени: АСАТ- 392 (при норма 40); АЛАТ- 387 (при норма 40); ГГТ -399 (при норма 50). Един месец по-късно е в много тежко състояние – голямо количество асцит (набор на течност) и отоци по краката. Започва активна терапия с лекарствените гъби – тройна комбинация в големи дози и сребърна вода, успоредно с предписаната му терапия с „Фурантрил“ и „Спиронолактон“. След 4 седмици отоците по краката изчезват и коремът приема нормалните си размери. Контролната ехография от месец октомври 2008 г. показва: „не се визуализира свободно подвижна течност в корема, умерено нехомогенна структура на черния дроб, без огнищни изменения“. Чернодробните проби са: АСАТ- 41; АЛАТ- 24.8; ГГТ-140. Пациентът е в много добро здравословно състояние, работоспособен. Чувства се чудесно и сега закупува препарати от лекарствени гъби за свои близки, които имат нужда от помощ.

свържи се с лекар

снимка на разделител

68. Госпожа Н. С. на 50 г. от гр. Бобов дол

При профилактичен преглед и откриват миома с размер 9 на 10 см. Предложена е операция, която пациентката отказва. Имала нормален цикъл с изключение на последния месец, когато получила обилен кръвоизлив. В продължение на 2 години миомата не нараства. Хемоглобинът е 73 г/л. Започва терапия с тройна комбинация от лекарствени гъби – Агарикус Блазей 20 % полизахариди, Шиитаке 20 % полизахариди и Мейтаке 20 % полизахариди. След двумесечна терапия хемоглобинът й вече е 110 г/л, кръвоизливи не е имала. Поредният гинекологичен преглед показва склерозиран миоматозен възел с големина колкото малко орехче (около 3 см).

свържи се с лекар

снимка на разделител

69. Госпожа С. П., счетоводител

Карцином на дебелото черво, метастази (2-3 мм) в лимфните възли, със съмнение за белия дроб. Приемала висококачествени препарати от лекарствените гъби около година – Имюн Модулатор – 3 по 3 капсули дневно за 4 месеца, след това – 3 по 1 капсула дневно и Херициум – 3 по 2 капсули. Контролен скенер на 18.10.2012 г., показва, че метастазите са изчезнали.

свържи се с лекар

снимка на разделител

70. Господин С. М, от гр. Варна

Карцином на дебело черво, 14 метастази на черен дроб. Направена е операция на дебелото черво и е отстранен и жлъчния мехур на 30. 09.2010. От 15.10. 2010 година започва да приема висококачествените продукти от лекарствени гъби Имюн Модулатор, Кориолус и Рейши, редовно една година, до 2011 г. Постига се пълна ремисия на метастазите на левия лоб в горния дял на черния дроб. Проведена е химиотерапия без задоволителни резултати. През март 2011 година е направена смяна на химиотерапевтичната схема. Понижаването на туморните маркери болният свързва с приема на лекарствените гъби като казва, че въпреки химиотерапията се чувства добре, напълнял е, и се чувствал значително по-добре от другите болни, провеждали химиотерапия. От 2011 до 2012 година провежда химиотерапия с платинов препарат и приема лекарствени гъби с много добри резултати. От месец юни 2012 г. започва да употребява само продуктите от лекарствени гъби. Сега (16.11.2012) продължава с Имюн Модулатор – 3 пъти дневно по 4 капсули, Рейши 20 % полизахариди – 3 по 1, Кориолус 20 % полизахариди – 3 по 1.

свържи се с лекар

снимка на разделител

71. Госпожа Л. К., от гр. София

Операция на щитовидната жлеза, след която изпада в хипофункция на жлезата. Има остатъчна киста на щитовидната жлеза. След започване прием на лекарствените гъби функцията на щитовидната жлеза се нормализира, а кистата е намаляла по размер. Нормализират се хормоните и се чувства по-добре откакто започва да приема лекарствените гъби. Препоръчвала е препаратите на свои познати, които също са се почувствали по-добре след приемането им.

свържи се с лекар

снимка на разделител

72. Г-жа К. Т.

Синът й е лекуван с Имюн Модулатор – 3 по 4 и Кордицепс- 2 по 2 капсули дневно. Два туморни процеса, единия от които „изчезнал“ след около месец.

свържи се с лекар

снимка на разделител

73. Госпожа Т. Х.

Възли на щитовидната жлеза, рязко спадане на теглото от 80 на 62 кг., с нормални стойности на хормоните (по нейни данни). Обилно потене. Провежда терапия с лекарствени гъби в продължение на година и половина. Приема Кордицепс (20 % полизахариди) – 3 пъти дневно по 1 капсула, и прах от гъбата Рейши – два пъти дневно по една препълнена чаена лъжичка. Постепенно намаляват по размер възлите на щитовидната жлеза до пълно изчезване. Остава само едно малко възелче. Спира потенето. Запазва теглото си от 62 кг. От един месец е на поддържаща терапия с гъбата Рейши – 2 пъти по 1 чаена лъжичка.

свържи се с лекар

снимка на разделител

74. Господин Т. С. М., 58 г, от гр. Стамболийски

Пациентът се е лекувал в продължение на 3 години от рак с разширена комбинация от висококачествени лекарствени гъби и се е излекувал напълно. В момента купува лекарствени гъби за майка си, която страда от рак на гърдата.

свържи се с лекар

снимка на разделител

75. Госпожа А. В. Н., 38 год

Нискодиференциран аденокарцином на дебелото черво с екстрацелуларно слузообразуване, който е инфилтрирал перитонеума, лимфните възли в коремната кухина и черния дроб. След десетдневна употреба на големи дози препарати от лекарствени гъби с пауза между дните поради силна имунна реакция (температура до 39 градуса) метастазите на гърба и подмишницата изчезват. Нормализира се температурата и спира повръщането.

свържи се с лекар

снимка на разделител

76. Господин Й. К., от гр. Търговище

Пациент, излекуван от лимфосарком. Успоредно с курсовете химиотерапия е приемал висококачествени препарати от лекарствени гъби. Понесъл е химиотерапията много по-леко от обичайното.

свържи се с лекар

снимка на разделител

77. Госпожа А.П., 72 г., от гр. Варна

Жена с тумор в мозъка, близо до очния нерв. Отстранена е част от тумора (не е било възможно радикално отстраняване), обездвижена, с пареза на половината тяло, без комуникативни възможности вследствие на парезата, не може да чете дори с очила. След 4 месеца приемане само на Имюн Модулатор – 3 пъти дневно по 4 капсули и Агарикус (40 % полизахариди) – 3 пъти по 1 капсула (поради финансова невъзможност да приема повече продукти), идва на собствен ход в офиса. Вижда и чете без очила, на което се учудил наблюдаващия лекар. Комуникативна, с възстановени говорни способности. Няма увреждане на мозъка вследствие на притискане от тумора, не е с деменция. Има само леко забавяне на говора, артикулира нормално. С нормализирано кръвно налягане и кръвна картина на клинично здрав човек. Това силно учудва лекарите. Продължава да приема гъбените препарати и е изключително щастлива от постигнатия резултат.

свържи се с лекар

снимка на разделител

78. Господин Хр. И., 75 г. от гр. Добрич

Рак на простатата. PSA маркер по-висок от 150. При комбиниран комплексен прием на препарати от лекарствени гъби: Имюн Модулатор, Кориолус (20 % полизахариди), Агарикус Блазей (20 % полизахариди), едновременно с хормоно-потискащо химични лекарство „Андробус“, постепенно за 8 месеца PSA спада на 18. Една година и седем месеца след започване на приемането на лекарствените гъби PSA достига стойност 2,15 (при норма от 0 до 4).

свържи се с лекар

снимка на разделител

79. Господин Ив. П., 84 г. от гр. Каварна

Рак на простатата. PSA маркер по-висок от 150. Започва едновременното приемане на следните препарати от лекарствени гъби: Имюн Модулатор, Кориолус (20 % полизахариди), Мейтаке (20 % полизахариди), и Рейши (20 % полизахариди), едновременно с приемането на хормоно-потискаща терапия с два химични препарата. Пациента отказва оперативна интервенция, както и химио- и лъчетерапия. След една година PSA е 2, 45 (при норма от 0 до 4) .

свържи се с лекар

снимка на разделител

80. Госпожа М. Др. на 52 г., от гр. Варна

Рак на млечната жлеза. Отказала е мастектомия (направена е само частична резекция на тумора), лъчетерапия и химиотерапия. Започва да приема едновременно следните препарати от лекарствени гъби: Имюн Модулатор, Мейтаке (20 % полизахариди), Агарикус Блазей (20 % полизахариди), Шиитаке (20 % полизахариди) и след около месец се добавя и Херициум (20 % полизахариди). Приемала гъбените препарати в умерено високи дози (до 10 000 мг. или 10 гр. на ден полизахариди). След период от година и осем месеца след обстоятелствени изследвания в онкодиспансера в гр. Варна се стига до заключение, че е клинично здрава. До същото заключение стига и лекарска комисия в чужбина, където пациентката отива да живее и работи след 2007 година. Продължава да приема някои препарати от лекарствени гъби в профилактични дози.

свържи се с лекар

снимка на разделител

81. Р.И.З., 67г., от гр. София

Рак на шийката на матката, установен през м.08.2016г. Възпалителен лимфедем – постлъчетерапевтичен.

Проведено лъчелечение и операция. Повод за консултацията са силна отпадналост, отслабване на тегло, безапетитие, задух, сърцебиене, затруднени движения, вследствие на засягане на тазовите лимфни възли. Пациентката има и масивни отоци по долните крайници и таза, и по-малко по цялото тяло, които не се повлияват от предписаните и медикаменти.

Около една седмица, след приемане на лекарствените гъби и специално гъбата Полипорус във висока доза (3 пъти на ден по 4 капсули), близките съобщиха, че са намалели отоците по краката, започнала е да се храни по-добре, има прилив на сили и енергия и се движи повече.

През изминалата една година, пациентката стриктно спазва предписания хигиенно-диетичен режим и приема индивидуалната схема от лекарствени гъби и другите натурални продукти. Наблюдава се значително подобрение в общото състояние по отношение на движението, поради изчезване на отоците. Подобрен апетит. Проведени са няколко консултации с лекар с корекции на гъбните продукти. Подобрени контролни изследвания. Липсват ехографски данни за активен туморен процес в изследваните органи и няма данни за увеличени тазови лимфни възли. От един месец жената е започнала работа.

Приеманата гъбена комбинация включва: Имюн Модулатор, Кориолус, Агарикус, Полипорус, Мейтаке и допълнително Амигдалин, Витамин Ц, Прополисова тинктура, Алое Арборесценс, Сребърна вода, Пробиотици и Мигра тинктура, Сода и Кленов сироп.

Описаният случай (към дата 10.10.2017 г.) има за цел да покаже, както надеждността и ефикасността във времето на един многопланов оздравителен комплекс, така и необходимостта от редовното му и стриктно прилагане от страна на пациента и неговите близки.

свържи се с лекар
снимка на разделител

82. Й. П., за майка ѝ.

Описан случай към дата 12.7.2019 г.

Жената приема от 8 месеца комбинация от витални гъби и други природни продукти, успоредно с проведената химиотерапия. Повод за консултацията – отпадналост, липса на сили, гадене и трудно понасяне на химиотерапията. След първия курс химиотерапия – прогресия на заболяването с множество разсейки в лимфни възли и бял дроб. Множество в трахея и околни тъкани, кости – прешлени и илиачна кост.

След стриктно спазване на предписаната схема и успоредно – нова серия химиотерапия, тя има по-добра поносимост на лекарствата, чувства се по-добре, има сила. Извод от направения скенер: редукция на размерите до пълно обратно развитие на голяма част от разсейките. Мнението на лекарите-онколози е, че не се налага по-нататъшна химиотерапия и наблюдение. Продължава предписаните указания.

свържи се с лекар

снимка на разделител

<<< Върни се в страница 1