Представяне на лекарствените гъби

„Лечебни“, наречени още „Лекарствени“ и „Витални“ гъби

Лечебните гъби притежават изключително широк спектър на въздействие, нещо което на нас европейците от Централна Европа почти  не ни е познато. В традиционната китайска медицина обаче различни видове гъби от незапомнени времена се използват за профилактика срещу болести и то с изумителен успех!

Повече информация по въпроса можете да прочетете в Специализирана информация.

Следният пример има за цел да да ви демонстрира невероятния потенциал на гъбите. Всеки знае, какво е „пеницилин”. Мнозина знаят също така, че се касае за антибиотик, който е в състояние да унищожи много бактерии. Но вероятно малко хора  са наясно, че тук става въпрос за гъба!  При това пеницилинът е спасил живота на милиони хора!

От няколко години вече много народни лечители използват с успех лечебните гъби в своята терапия.  Под „намери терапевт” ще намерите адреси на специалисти, които са компетентни по въпросите за лечебните гъби и в голямата си част са завършили микотерапевтично обучение. Думата „микотерапия” означава лечение с лечебни гъби (Myko=гъба).

Лечебните гъби притежават междувеменно научно доказани свойства, които са важни за опазване на здравето както и за лечение на заболявания без странични ефекти. При много заболявания укрепването на имунната система е от решаващо значение за оздравителния процес. Важно да се знае ,  че лечебните гъби елиминират причината за заболяването, следствие на което изчезват и симптомите.

В случай на въпроси от Ваша страна или пък интерес за допълнителна литература по въпроса ни пишете или ни се обадете лично!

И в заключение още нещо важно: Скъпи читатели, тази страница има за цел да Ви запознае с възможностите за лечение с лекарствени гъби. В никакъв случай целта ни не е да Ви убеждаваме да предприемете самостоятелно лечение при тежки заболявания, като например рак, без да се посъветвате със специалист. Добре подготвени специалисти може да откриете и на нащата страница.

Приведената от нас информация за лечение на различни заболявания с лечебни гъби се базира на обширни научни изследвания и на богатия споделен опит на терапевти. Въпреки това не можем да гарантираме успех. Лечебните гъби не са официално признати за медикамент, а са само хранителна добавка.

По тази причина – особено при тежки заболявания не забравяйте, че модерната медицина и природното лечение трябва да вървят ръка за ръка – това е ключът към победата над болестите! В много държави по света това е нещо съвсем естествено, затова си пожелаваме и при нас в най-скоро време то да стане факт и да използваме този невероятен потенциал!

Желаем Ви най-добро здраве!

Д-р Галина Димова,
Председател на Общество по лекарствените гъби България


Рейши

Мейтаке

Шиитаке

Агарикус Блазеи

Кордицепс

Херициум

Кориолус

Полипорус

Аурикулария

Копринус

error: Копирането на съдържание е забранено!