Прахове или екстракти

Кое е по-добро: Гъби на прах или под формата на екстракт?

Кое е по-добро? Кое е по-лошо? Това не са правилните въпроси. Различните видове преработени гъби проявяват в терапията собствен акцент, който се разгръща с пълна сила според индивидуалните оплаквания на пациента. Принципно важи следното: Прахообразната форма е особено подходяща за цялостна профилактика, докато екстрактът от гъби с концентрирана комбинация от отделни съставки се използва предимно при конкретни заболявания. И все пак изключенията и тук потвърждават правилото, затова в случай на несигурност потърсете съветите на микотерапевт.

Повече за темата „Гъби на прах или екстракт от гъби” ще намерите в научния доклад: „Гъби на прах от цялата гъба,в какво се състои цялостната философия?” oт проф.др.Лео Й.Д. ван Грийнсвен, проф.др. Улрике Линдеквист и проф.др. Йан У.Лелей

Перфектната смес от аптеката на природата

(гъба в прахообразно състояние)

Гъбата в прахообразно състояние се добива чрез механична обработка на плодното тяло и в крайния си вид тя представлява перфектна смес от активни съставки и вторични активни вещества добити директно от аптеката на природата. Перфектната комбинация от аминокиселини, провитамини, ензими, витамини, минерали, микроелементи и други активни компоненти стимулира разнообразни, положително регулиращи процеси в човешкото тяло. Оздравителните процеси се ускоряват, което прави гъбата в прахообразен вид особено подходяща за обща профилактика. Тя може да се намери и пресована на таблетки.

Екстракт от гъби – целенасочено лечение с максимален ефект

Клетъчните стени на гъбите се състоят от хитин, а не от целулоза,както е при растенията. Тъй като човешкият организъм не е в състояние да оползотвори хитина, той не може да преработи достатъчно добре някои особено важни съставки в гъбата на прах. Това важи особено за използваните в терапията вторични вещества като полизахаридите и тритерпените. В процеса на добиване на екстракт тези важни активни субстанции могат да бъдат извлечени в чист и концентриран вид и са лесни за употреба. Екстрактът от гъби обикновено се предлага и под формата на капсули.

Комбинация от гъба на прах и екстракт – двоен ефект

Вече се предлага и комбинация от гъба на прах и екстрат от гъба в капсули. По този начин можем да се възползваме от перфектната комбинация от активни съставки с висока концентрация,създадена от майката природа . Това прави възможно да се намали дозировката в голяма степен, в сравнение с тази при прием на гъба на прах.

Комбинация на лечебни гъби с други вещества

Лечебните гъби могат да възстановят равновесието в организма, да предпазват от различни заболявания и се използват също с терапевтична цел. Някои растителни съставки и билки имат същия ефект. В комбинация билките и гъбите могат да се допълват взаимно. Но те могат само отчасти да уравновесят липсата на витамини, минерали и други микроелементи. Ако желаете да комбинирате растителни вещества /билки и гъби е по-добре преди това да се консултирате с микротерапевт, народен лечител или лекар.

error: Копирането на съдържание е забранено!