Пациент: Цветанка Цанкова
Контакт с лекар: 0878 401 989

снимка на разделител

Здравейте, аз се казвам Цветанка Цанкова. На 55 години съм и накратко ще разкажа моята история. В далечната 2001 година съм оперирана от карцином на гърдата с частична резекция. Бях първи стадии с неустановен тип „G3“ и най-редовно ходех на профилактични прегледи в продължение на 12-13 години, докато в самия онкодиспансер не ми казаха: “Спри да идваш, ти си съвършено здрав човек”. Миналото лято, 2016 година, започнах да усещам, че губя сили за елементарни неща и след като не бях ходила повече от година на преглед, реших да направя туморни маркери и кръвна картина в “Иван Рилски” – там имам познат лекар. Когато отидох на другия ден за резултата, беше „Богородица“ и аз минавах така, като на шега, защото не вярвах, че може отново да ми се случи такова нещо. Лекарят ми е познат от години, започна да гледа в бюрото и беше приготвил една чаша с успокоителни. Той ми каза, че маркерът ми е 100 – много над нормата на маркера за гърда. Аз реагирах много емоционално – накарах (ги) да повторят резултата. Не можех да повярвам. Той излезе същият. След това отидох в онкодиспансера, където резултата ми беше над 10 пъти по-висок от нормата. Предприех спешно операция в “Медицинска академия”, може би прибързано. Тя се оказа много несполучлива, защото туморът беше много голям. Той обхващаше и дебелото черво и част от тънките черва – бил е почти 20 см. Имало е разсейки към жлъчен мехур (оментум апендикс) и по време на първата операция е махнат само апендикса и част от ометума. Но.. аз бях отказала да чета диагнози и всичко това го знаех от моите близки. Аз знаех, че положението е много лошо, но не знаех, че е чак толкова лошо. Три седмици след това отидох до морето. Аз много обичам морето и се прощавах със сезона и с живота си. На връщане в колата на сина ми в един вестник – не помня кой, прочетох за тези гъби, които предлага “Биомастер”.

На 30-ти септември беше първата ми химиотерапия. Прочетох съвсем малко каква е прогнозата на лекарите от „Сити Клиник“. Прогнозата на лекарите беше песимистична. Пишеше, че едва ли не те го правят само за да не ми откажат лечение, че съм предпоследен стадии или направо последен. Тогава мъжа ми, на 4-ти октомври, тук нося документите, дойде за пръв път при д-р Николова в “Биомастер”.
Аз продължих 6 курса химиотерапия, които бяха много тежки с Карбоплатин и Паклитаксел.

Вливанията бяха повече от 6 часа през 3 седмици, но през цялото това време от 4-ти октомври до ден-днешен, аз спазвам препоръките на д-р Николова. Пия 3 вида гъби, които си нося даже, защото паметта ми не е услужлива и не помня много имена. По нейна схема. Освен това тя ми направи хранителен режим. Направи ми режим, в който пия хранителни добавки и витамини – пак по нейна схема. Когато минаха първите 2 химиотерапии, единият маркер ми беше вече в норма, а другият, който преди химиотерапията беше станал 20 пъти по-висок, (сега вече) беше 2 пъти по-висок. След 4-тата химиотерапия и пиенето на всичките тези лекарства, те не са и лекарства – хранителни добавки, гъби, по схема, на мен двата маркера ми бяха в норма; а когато ми направиха първия скенер, лекарите не можеха да повярват, че туморът е намалял от 20 см на 9 и че тези рецидиви, които съм имала към жлъчка и черен дроб са изчезнали, включително и по червата.

След 6-тия курс аз бях готова за втора хирургическа операция. Втората операция беше много тежка, над 4-5 часа, с кръвозагуба и т.н., но бяха отстранени всички лоши клетки в мен, които могат да се видят на скенер. PET-скенерът преди операцията показа много добри резултати. Аз дълбоко вярвам, че освен от химиотерапията, това много се дължи на режима, който спазвах и на гъбите, които пиех и продължавам да пия! Защото искам да кажа нещо – там контактувах с много други пациенти и моите кръвни показатели нито веднъж не излязоха извън норма през целия този период от време с тази “страхотна” химия, те не можеха да повярват лекарите! Само веднъж неутофилите ми бяха от 2,1 – 1,9, което е извън норма. Самата химиотерапия аз я приех много леко – не съм имала повръщане. Е разбира се, имах ставни болки и умора, но в границите на разумното и това траеше не повече от 2 дена или часове от тези дни. Но това ми помогна много, защото пиейки всичките тези добавки, аз спрях да ям и бели продукти (захар, бяло брашно), месо. Някои ми казваха, че това не е правилно, но аз не знаех какво е правилно и какво не. Виждах резултатите, които получавам, че са повече от (добри)… Аз нося документи – след 2-рата операция, когато ми направиха PET-скенер, не PET-скенер, а обикновен, защото беше минало малко време, ми откриха 4 мм камък в левия бъбрек. Т.е. има някакви 9 мм възелчета по шева, но аз направих консултация с моя лекар – доц. Славчев, който ме оперира втората операция в “Майчин дом”. Той каза, че това е следоперативна реакция. Предложиха ми също така да направя още 4 курса химиотерапия, която е по-лека – само с едно от двете, от което не пада косата, но кое беше – не помня… Аз продължавам да пия гъбите и искам да си направя схема – в продължителен период от време да ги взимам, както и витамин B17 – мисля, че от вас взимам! Другото, което искам да кажа е, че съм много благодарна! От 26-ти април, откакто ми излезе резултата от последния скенер, аз живея трети живот, имайки предвид предните си 2 кармични операции. Също така, междувременно ми беше направена… по една програма се оказа, че имам патологична наследствена връзка, имам генна мутация. И ще продължи лечението ми по една друга програма, лекарствена такава, която е в България въведена. Те ме включиха в тази програма.

Свържи се с лекар

За подробна информация относно терапията с лекарствени гъби, моля попълнете следната форма за консултация с лекар, член на Обществото по лекарствени гъби България. Консултацията е безплатна.

ПРИЛАГАНЕТО НА ЕПИКРИЗА Е ОПЦИОНАЛНО!

Моля, потвърдете желанието си за предоставяне на информация!

Потвърждавам желанието си да предоставя информация, свързана с актуалното ми здравословно състояние, както и изричното си съгласие за обработването на съдържащите се в тази информация лични данни, които може да се отнасят до здравето в съответствиe с изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни (GDPR) и в съответствие с Правилата за защита на личните данни на потребителите на Уебсайта http://www.mikoterapia.bg посочени тук.

 

Описаните случаи не бива да се възприемат като препоръка за лечение или съвет за терапия. Обществото по лекарствени гъби България не препоръчва каквито и да е методи или терапии, представени в уебсайта. Смисълът на тези истории е да вдъхнат смелост на всеки в борбата за възвръщане на изгубеното здраве.

Видеослучаи на пациенти, приемали лекарствени гъби при:

Случаи на пациенти, приемали лекарствени гъби при: