Пациент: с рак на стомаха
За повече информация: д-р Радосвета Запрянова
Контакт с лекар: 0898 466 376

снимка на разделител

Водещ:
– Друг случай?

Д-р Запрянова:
– Да, последния случай – пациент с рак на стомаха, също тотална гастректомия. Там са правени едни много сложни анастомози – хранопровод и тънко черво – (туморът) беше прораснал към опашката на панкреаса и към черния дроб, всичко това е отпрепарирано енблок и разбира се, към извивката – поддалачната на дебелото черво. Значи – една много сложна интервенция. Също така, лимфни възли са махани в коремната кухина, такива около големите кръвоносни съдове – много сложна, много тежка операция. Човекът започна да пие лечебни гъби около месец след интервенцията. Отново комбинация – „Имюн модулатор“ с Херициум и с Рейши, даже мисля, че първоначално и Кордицепс бяхме включили, за по-бързо възстановяване. И той беше с анемичен синдром. Сега, 6-7-ми месец след интервенцията, той дойде при мен и изглежда доста добре. Аз, разбира се, съм дала указания за диета, за режим. Тенът му е почти като на здрав човек, възстановил е част от килограмите. Стомахът е ключов орган и захранването там е много по-трудно и тежко, отколкото при останалите пациенти, но въпреки това има доста добро възстановяване и след контролния скенер и туморните маркери онкологичната комисия отмени химиотерапията, т. е. – засега не му е назначена постоперативна химиотерапия.

Водещ:
– Били са добри показателите, кръвните…?

Д-р Запрянова:
– На базата на добрите показатели, след като самите онколози преценяват, че в момента няма нужда да се презастраховат с такова нещо. Пациентът е на около 63- годишна възраст. Отново не става дума за млад човек със силна имунна система, напротив. Той има и много вредности – пушач, който не е приключил според мен, с този вреден навик. И въпреки това, засега положението е под контрол. На този етап мисля, че няма на какво да се дължи, освен на терапията с лечебни гъби и спазването на диетата – алкализираща организма; и спомагащите добавки…

Свържи се с лекар

За подробна информация относно терапията с лекарствени гъби, моля попълнете следната форма за консултация с лекар, член на Обществото по лекарствени гъби България. Консултацията е безплатна.

ПРИЛАГАНЕТО НА ЕПИКРИЗА Е ОПЦИОНАЛНО!

Моля, потвърдете желанието си за предоставяне на информация!

Потвърждавам желанието си да предоставя информация, свързана с актуалното ми здравословно състояние, както и изричното си съгласие за обработването на съдържащите се в тази информация лични данни, които може да се отнасят до здравето в съответствиe с изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни (GDPR) и в съответствие с Правилата за защита на личните данни на потребителите на Уебсайта http://www.mikoterapia.bg посочени тук.

 

Описаните случаи не бива да се възприемат като препоръка за лечение или съвет за терапия. Обществото по лекарствени гъби България не препоръчва каквито и да е методи или терапии, представени в уебсайта. Смисълът на тези истории е да вдъхнат смелост на всеки в борбата за възвръщане на изгубеното здраве.

Видеослучаи на пациенти, приемали лекарствени гъби при:

Случаи на пациенти, приемали лекарствени гъби при: