Пациент: с рак на ендометриума
За повече информация: д-р Радосвета Запрянова
Контакт с лекар: 0898 466 376

снимка на разделител

Д-р Запрянова:
– Моята гордост е една пациентка на 74 години, с рак на ендометриума, който беше прорастнал в кухината на малкия таз. Беше обхванал част от дебелото черво, (имаше) лимфни метастази, въобще – в доста напреднал стадий. Тя започна да приема лечебните гъби на „Доктор Биомастер“ – разбира се, като първо приемаше комбинация от два монопрепарата плюс „Имюн модулатор“, планово, в доза 3 пъти по 3 от „Имюн модулатора“, а другите гъби бяха Рейши и Кориолус – монопрепаратите. В хода на вземането съм включила и Агарикус блазей към монопрепаратите.

В продължение на година и половина тя приема тази тройна комбинация от 3 препарата. След това премина на поддържаща доза „Имюн модулатор“ – 3 пъти по 3 капсули, като (така) ги взима и до ден-днешен. В продължение на 4 години тя се поддържа благодарение на лечебните гъби плюс алкализираща диета, плюс спомагателни добавки като „Амигдалин“, алое, сода с кленов сироп и т.н.

Беше отслабнала на тегло, защото първо пробваха да правят химиотерапия след оперативната интервенция. Оттук тя получи анемичен синдром, левкопения – паднаха ѝ левкоцитите. Прекъснаха химиотерапията и тя остана само на поддържащото лечение – с нетрадиционни методи, така да се каже, като лечебни гъби и други спомагащи добавки.

Водещ:
– Операция правена ли е?

Д-р Запрянова:
– Правена е операция, да.

Водещ:
– Какво е изрязано?

Д-р Запрянова:
– Претърпява тотална хистеректомия и лимфектомия в кухината на малкия таз.

Водещ:
– Искаш да кажеш, че резултатът е това, че се е възстановила добре жената, нямало е рецидив?

Д-р Запрянова:
– Възстановила се е добре и на килограми и анемичният синдром беше преодолян. Възстанови апетита и ето – 4 години няма рецидив в момента и не се налага допълнителна оперативна интервенция или пък (недай-си-боже), химио- или лъчетерапия. В момента е в кондиция.

Водещ:
– Периодично прави ли си някакви кръвни изследвания?

Д-р Запрянова:
– Периодично прави кръвни изследвания. Да, следи маркерите, защото 5 годишния период не е все още минал. Така че се води на диспансерен отчет, продължават да контролират нещата, но засега е в сравнително добро състояние, имайки предвид, че е на 74 години.

Д-р Запрянова:
– Друг случай, моя близка, която е на 76 години, откриха пак рак на ендометриума. Беше капсулиран, умерено диференциран. При нея също направиха тотална хистеректомия и тя приема 9 месеца интензивна терапия с гъби – пак „Имюн модулатор“ в комбинация с Рейши, Кориолус, Агарикус.. Мисля, че е това в общи линии. Пак, разбира се, във високите дози „Имюн модулатор“-а.

Тази пациентка беше проследена в 3-годишен период, 3 години са минали от тогава. Наскоро правиха и PET скенер. Няма никакви рецидиви в областта на малък таз, лимфни възли – (да са) увеличени или пък туморни маркери – повишени. Абсолютно – няма рецидив от предното заболяване.

Водещ:
– Тя също (е лекувана) оперативно?

Д-р Запрянова:
– Оперативно да, (ракът е) отстранен, но (е правена) поддържаща терапия с гъби, която се провежда близо година. После периодично, пак с почивки, е вземала гъби за по-кратки периоди, но факта – ето, че трета година тя е на 79 години в момента, 79 и половина даже, нямаме никакви рецидиви от това заболяване.

Водещ:
– И сега големите дози. Кажи кои са големите дози, да ги опишем все пак?

Д-р Запрянова:
– Значи, „Имюн модулатор-а“: 3 пъти по 3 капсули.
От монопрепаратите – 2 пъти по 2 до 3 пъти по 1 капсули, понеже те са в комбинация от 2 или 3 вида монопрепарати. В рамките на… средно по 15 капсули на ден общо от всичките препарати, 15-16 – това са дозите. Като вече от „Имюн модулатор“-а, ако е на монотерапия, трябва 3 пъти по 4 даже. Отиваме към 12 капсули на ден, ако разчитаме само на него. Така че това са терапевтичните дози. Поддържащите – разбира се, след втория месец започва почивка – в неделя, после може да се прави почивка в събота и неделя. Но това вече е след като имаме едно начално натрупване на ефекта и на дозата, за да може да разчитаме на дълготрайност.

Свържи се с лекар

За подробна информация относно терапията с лекарствени гъби, моля попълнете следната форма за консултация с лекар, член на Обществото по лекарствени гъби България. Консултацията е безплатна.

ПРИЛАГАНЕТО НА ЕПИКРИЗА Е ОПЦИОНАЛНО!

Моля, потвърдете желанието си за предоставяне на информация!

Потвърждавам желанието си да предоставя информация, свързана с актуалното ми здравословно състояние, както и изричното си съгласие за обработването на съдържащите се в тази информация лични данни, които може да се отнасят до здравето в съответствиe с изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни (GDPR) и в съответствие с Правилата за защита на личните данни на потребителите на Уебсайта http://www.mikoterapia.bg посочени тук.

 

Описаните случаи не бива да се възприемат като препоръка за лечение или съвет за терапия. Обществото по лекарствени гъби България не препоръчва каквито и да е методи или терапии, представени в уебсайта. Смисълът на тези истории е да вдъхнат смелост на всеки в борбата за възвръщане на изгубеното здраве.

Видеослучаи на пациенти, приемали лекарствени гъби при:

Случаи на пациенти, приемали лекарствени гъби при: