Пациент: Людмила Лепилина
За повече информация: д-р Андрей Митевски
Контакт с лекар: 0878 780 306

снимка на разделител

Д-р Митевски:
– Здравейте, бих искал да представя на вниманието на зрителите на този клип един случай с наша пациентка – Людмила от Русия и разбира се – с помощта на нейната сестра, Тамара. Искам да ви запознаем с това, че човек трябва да има оптимизъм, когато се бори с това неприятно заболяване – ракът. И когато спазва определени правила, когато не губи вяра и надежда, нещата действително могат да бъдат поставени под контрол и да има един положителен резултат за пациента.

В случая, при нея има карцином на млечна жлеза, открит за първи път през 2005 година. Тя е провела конвенционална терапия, включваща хирургично лечение. След това – химиотерапия, лъчетерапия, хормонолечение с хормонални препарати, които предписват в класическата химиотерапия и въпреки това, болестта не се е контролирала добре и на един етап са се появили сериозни усложнения и рецидиви, свързани с поява на локален тумор на мястото на оперативната интервенция и множествени метастази в черния дроб, както и няколко костни метастази в гръбначни прешлени.

Предлагам и предоставям думата на Людмила, за да разкаже по-подробно за нейното заболяване, след което ще се включи и сестра й Тамара, за да ви въведе в тази история, която в момента е с щастлив изход.

– Добър ден! Казвам се Людмила Лепилина. Живея в Ярославъл, старинен град, който е на 1010 години.

– През 2005 г. отидох на лекар за рутинно изследване – редовно следя здравето си. Беше ми поставена диагноза: рак на млечната жлеза. След като направих пълни изследвания, ме насочиха за операция. Премахнаха ми лявата млечна жлеза и ме изпратиха вкъщи, като казаха, че съм здрава и нямам нужда от друго лечение, и аз спокойно се прибрах и продължих живота си.

– След 5 години, през 2010, си напипах бучка над белега от операцията. Отидох при хирурга, който ме е оперирал, и той ми обясни, че няма страшно, това са анатомичните особености на ребрата. Успокоих се, взех си отпуска, отидох на почивка… Посетих доктора след 2 месеца, направиха ми биопсия и откриха рак. След нужните изследвания ме изпратиха на операция. Премахнаха тумора и предписаха лечение, което се състоеше от лъчевата химиотерапия: 20 курса и химиотерапия 4 курса.

– Сестра и: Постарай се да го обясняваш по-точно, че тука си го сдъвкала. Предписали са ти лечение: 20 курса лъчетерапия плюс 4 курса химиотерапия.

– Л.: Направих 20 курса лъчетерапия и 4 курса химиотерапия. След това лечение ми назначиха хормонотерапия с препарат виратомпсифен, като ме увериха, че докато пия тези хапчета, всички метастази ще са… как да го кажа?…

– С.: Метастази няма да има.

– Л.: Метастази няма да има.

– С: И ще бъдеш здрава.

– Л.: И ще съм здрава. И пак си тръгнах спокойна, да живея живота си. През 2013 г. настинах много силно, отидох на лекар и започнаха да ме лекуват с антибиотици, но нищо не помагаше, не можех да дишам, в гърдите ми все едно нещо бълбукаше. Казаха ми да направя, за всеки случай, рентгенова снимка на белия дроб. Рентгенът показа бронхопневмония. Приеха ме в болницата и започнаха да ме лекуват от бронхопневмония. След проведеното лечение в белия дроб остана течност, която впоследствие беше изтеглена…

– С.: На рентгеновата снимка се виждаше течността в белия дроб, в плевралната област.

– Л.: Да, така е. В плевралната област се беше събрала течност, която отстраниха и изпратиха в Онкологията за изследване. В тази течност намериха раковите клетки. И пак започна продължителното лечение…

– Не, преди това ме бяха изпратили на ехограф и като гледах монитора, виждах червения екран, това бяха метастазите.

– С.: Хайде, сега съм аз, че тя се развълнува и започна да бърка. Първо, през 2014 година тя се е почуствала … Да се представя: сестра съм на Людмила Лепилина – Тамара. Живея в Стара Загора от 7 години и минавам край тази аптека почти всеки ден, когато ходя в парка Аязмото.

– Л.: Може би първо ще разкажеш за лечението?

– С.: Когато сестра ми се разболя за трети път и получи втори рецидив, спешно излетях за Русия. И когато видях нейната МРТ… Не,това не беше МРТ, бяха ѝ направили ехограф, то къде ли не е имало ракови клетки, те бяха навсякъде и в лимфните възли, и в плевралната област – навсякъде. Плюс един литър течност, която изтеглиха, а тя пак се е появила. Заедно с нея обикаляхме Онкологията и зад всяка врата, където ѝ правиха изследвания, ѝ намираха ракови клетки. Разбира се състоянието ѝ не беше добро, веднага я изпратиха да оформи инвалидност, за да се лекува безплатно. Назначиха ѝ полихимиотерапия, плюс химиотерапия за рак на млечната жлеза. Една специална червена много страшна течност, от която оставаш без коса. Да, така е… И още, назначиха ѝ към основната терапия допълнителна със золедроновата киселина за поддръжка на здравето на костната система, както ни обясниха. Защото са ѝ открили метастази в двата гръбначни прешлена, значи вече е тръгнало към костите. Поговорихме с лекуващия лекар, който ни каза, че вариантите не са много – трябва да се лекува; а на нея ѝ каза: няма да ви излекуваме, само ще ви удължим живота. Когато останах с него насаме, попитах, колко време ѝ остава.Той ми отговори: само две години, като през цялото време ще е на химиотерапия, която ще бъде не само сега, но и през останалото ѝ време.

– Но какво да се прави – започнахме лечение. След две химиотерапии, които тя понесе много тежко, особено тази със золедроновата киселина, температурата ѝ се дигаше до 40 градуса. След тези химиотерапии са ѝ направили магнито-резонансната томография. Не, не нея, а ядрено-магнитния резонанс, който отчете незначително подобрение: изчезнала е водата от плевралната област, но възелчетата са останали, метастазите всъщност… Всичко друго е останало както си беше, само някои промени са настъпили в черния дроб, но те бяха незначителни.

– Добре си запомнихме тази цифра – 30 новообразувания в черния дроб, за които научихме още в началото. Когато разказвахме за това на някои хора, те ни отговаряха, че варианти няма, всъщност това е края.

– Започнахме да търсим различни начини, намерихме една билкарка, и сестра ми започна да се лекува при нея успоредно с основната терапия. Много пари ѝ дадохме, но резултатът бе нулев.

– След третата химиотерапия я оставих на грижите на дъщеря ѝ и заминах за България.

– Веднъж, минавайки край тази аптека, си взех листовката, прочетох я и разказах на нея. Тя се хвана за тази идея дори повече от мен. Вариантите не са много,няма какво да чакаме. И решихме: след като тя завърши 10-те курса химиотерапия, които ѝ назначиха, тя ще дойде в България и ние ще опитаме лечение с тези гъбени препарати.

– На 1 ноември,на другия ден след последния курс от химиотерапия,тя излетя за България. А след 2 дни бяхме тук, при доктор Кънев. Той погледна резултатите от последната МРТ, направена на 10 ноември 2014 година, и назначи лечение: Имуномодулатор и Херициум – за черния дроб. Имуномодулатор по 3 капсули 3 пъти на ден, Херициум по 2 капсули на ден.Но и те ни бяха достатъчни. Каза ни, че при следващото изследване ще видим подобрение. И видяхме, видяхме прекрасни резултати, които нямахме дори след 10 химиотерапии. Нищо не беше се променило след 10 химиотерапии. А тук, след като получи изследването, тя ги видя, и най-важното – в черния дроб от 30 новообразувания бяха останали само 10. Възможно е тук да е подействала и химиотерапията, и в резултат беше постигнат такъв добър ефект.

– Да бяхме знаели по-рано, че е възможен такъв прогрес, щяхме още през лятото да започнем да ги вземаме заедно с химиотерапията, може би сега щеше да е здрава. За съжаление не знаехме за действието на тези препарати, че днес се предлагат какви ли не неща, които изобщо не помагат. Хората ги купуват, а резултата е нулев. Така и тук, когато дойдохме, решихме първо да опитаме и купихме препарати за половин година. Но когато видяхме резултата, това беше голяма радост. Десет метастази вместо тридесет! Това вече беше прогрес!. Тя продължи приема на предписаните лекарства, назначени ѝ до месец май. След което – нова магнито-резонансната томография, която правеше през три месеца.И продължаваше с назначената ѝ хормонотерапия. Как се казваше онзи препарат?

– Л.: Анастрозол.

– С.: Анастрозол. Той има страшно разрушително действие върху организма, толкова много странични ефекти.Тя се мъчеше с тези хапчета, боляха я колената, всичко я болеше, когато ги пиеше. Но се страхувахме да спрем тези хапчета, тя колко пъти ме е питала, дали да ги спре. Страх я беше.

– Л.: Да, спирах ги и пак започвах, защото е страшно да останеш без лечение.

– С.: Когато тя дойде с изследванията при своя онколог, който е заместник главен лекар на Онкологията, и той видя, че са останали само 10 метастази, каза ѝ: добре ви действа анастрозол. Ние нищо не бяхме му казвали. Те веднага се засягат: ще умрете, ще ви е зле, ако искате по-бързо да умрете, пийте каквото си искате. Нищо не казахме за тези неща, но продължихме да го правим.

През май, когато отиде за изследване, ние си мислихме, че вече нищо ѝ няма, но от черния дроб беше изчезнала само една метастаза. Не, 3 метастази бяха се махнали, а 7 бяха останали. Разстроихме се, но решихме да продължим делото. Процесът без химиотерапия вървеше по-бавно, много по-бавно. Когато тя пристигна през май, купихме от препаратите още за половин година.

Л.: Максималната доза.

С.: Не, още не беше максималната. След като направи следващото изследване, тя продължи да взема Херициум по 2 капсули дневно. През август тя си замина и там направи изследване, което показа, че са останали 6 метастази. Толкова, но бяха останали. По онова време бях в Бургас, в Сарафово. Обадих се на доктор Кънев, да питам, какво да правим, тъй като метастазите бяха останали… Ала в плевралната област възелчетата бяха започнали да изчезват, лимфните възли бяха се смалили. И черният дроб стана по-здрав, като се има предвид предишното количество метастази.

Доктор Кънев предписа максимална доза, по 2 капсули 3 пъти на ден. Веднага отидох във вашия магазин в Бургас, купих още Херициум и по една приятелка го изпратих в Русия.
След като е изпила максималната доза Херициум плюс Имуномодулатор и е направила изследванията, се разбра, че е останала една метастаза. Все пак една остана. Пак продължихме, тъй като ги бяхме купили.

Тя започна да идва два пъти годишно, и през есента. Нали е инвалид 2 група, затова ѝ се полага двумесечна отпуска и тя с удоволствие я прекарваше тук. Тогава купувахме препарати за през зимата.

На този момент черния ѝ дроб е чист, това го потвърждават изследванията – имате тези документи. Лимфните ѝ възли нямат патологично излъчване. Забравихме за метастазите и течността в плевралната област. В изследванията отдавна не се споменава за това. Останала е патология в двата гръбначни прешлена. Но каквото и да правим – те не намаляват. С доктор Митевски стигнахме до извода, че трябва да се придържаме към определената схема.

Л.: През пролетта и есента.

С.: Не. Трябва да приема постоянно Имуномодулатор по 9 капсули, през ден. А през пролетта и есента да взема всеки ден по 9 капсули Имуномодулатор плюс Агарикус или Херициум. Засега е това.

Л.: Днес ние се радваме на живота.

С.: Радваме се, че тя може да ходи, да води пълноценен живот, да работи.

Л.: Никога на съм и спирала.

С. Да, тя играе йога, тя прави такива неща, които не могат да направят и здравите хора. Аз например не мога като нея да направя стойка на ръце . Казвали са ѝ, че оперираната ръка ще отича, ще се развие слонска болест и тя ще стане огромна.

– Покажи си ръцете. И двете са еднакви, нищо им няма. Мисля си, че това не е само от йогата, а е резултат от цялостното въздействие.

Сетих се, доктор Кънев беше ѝ предписал още Есиак. И Агарикус тя е вземала, редувайки ту Агарикус, ту Херициум. Към днешния ден тя продължава да взема през ден Имуномодулатор по 12 капсули. Страх ни беше да намалим от 9 капсули дневно до 9 капсули през ден, затова преминахме на 12 капсули през ден.

Л.: Сега върху гръбнака са останали: в гръдния отдел – 2,7 мм, а в поясния – 1,7 мм.

Свържи се с лекар

За подробна информация относно терапията с лекарствени гъби, моля попълнете следната форма за консултация с лекар, член на Обществото по лекарствени гъби България. Консултацията е безплатна.

ПРИЛАГАНЕТО НА ЕПИКРИЗА Е ОПЦИОНАЛНО!

Моля, потвърдете желанието си за предоставяне на информация!

Потвърждавам желанието си да предоставя информация, свързана с актуалното ми здравословно състояние, както и изричното си съгласие за обработването на съдържащите се в тази информация лични данни, които може да се отнасят до здравето в съответствиe с изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни (GDPR) и в съответствие с Правилата за защита на личните данни на потребителите на Уебсайта http://www.mikoterapia.bg посочени тук.

 

Описаните случаи не бива да се възприемат като препоръка за лечение или съвет за терапия. Обществото по лекарствени гъби България не препоръчва каквито и да е методи или терапии, представени в уебсайта. Смисълът на тези истории е да вдъхнат смелост на всеки в борбата за възвръщане на изгубеното здраве.

Видеослучаи на пациенти, приемали лекарствени гъби при:

Случаи на пациенти, приемали лекарствени гъби при: