Пациент: Жена на 66 г. с тумор на горната челюст
За повече информация: Свилен Лапаков
Телефон: 0878 10 54 76

снимка на разделител

Един интересен случаи. Жена на 66 години от Варна. Нахвърлял съм (на хартия), защото е трудно всичко да се “извлича” от паметта. Затова набързо ще преподнеса информацията.

Историята ѝ започва 16 години назад във времето, когато ѝ откриват злокачествено новообразувание на горната челюст. След интервенция по отстраняване на тумора следват 33 броя лъчетерапии. Имайте предвид, че това са почти максималните дози радиация, които може да поеме човек.

Преди година започва необяснимо за нея кръвотечение от носа. Консултира се в нашата университетска клиника (Варна), на 9-тия етаж, УНГ. Следва образна диагностика, компютърна томография – скенер, вземане на биопсия за изследване на новооткритото образувание. Оказва се, че има рецидив с изключително рядко срещано, не само за територията на България, образувание – атипичен фирбоксантом, много агресивен към меките тъкани на лицето. Консултира се в София, консултира се във Варна. Колегата от София казва, че в практиката му това се случва за пръв път. Това са възрастни лекари със стаж може би 40 години в онкологията – казва, че такъв случай няма в практиката му. Следва интервенция, нови 33 облъчвания.
Аз я консултирам от малко повече от година – 13 месеца. Отначало тя се обърна към нас заради афти в устата, без да ни поднесе (информация) какво се е случвало (преди) – историята на заболяването си. Афтите са съответно следствие на облъчването. Ние подходихме с билки – да отстраним афтите в устата. След като разбрахме ситуацията, приложихме схемата с “Имюн модулатор” – 3 пъти по 3 капсули, Пау Дарко – 3 пъти по 3 капсули, Прополис тинктура и Суперформулата от 21 билки. Съответно – хранителната диета, фрешове по Бройс – една много ценна схема на фрешове за цялостно възстановяване. Пи ги една година.

Към днешен ден, вече 3 месеца кръвотечението е спряло. Имаше кръвотечение (и) от втората интервенция. Тя имаше видим оток, имаше дрен в носа. Възстановен вкусов рецептор, който след радиотерапията беше увреден. Възстанови се цвета на кожата, изчезнаха отоците от коригиращите интервенции. Раната е затворена, което правеше впечатление на всички. ЯМР, направен след тези 3 месеца – в момента показва, че няма рецидиви в главата, в мозъка или на други позиции в главата. Продължава към момента с вече с поддържащи дози от “Имюн модулатор” – 3х2 и Пау Дарко – 3х2. Жената в един момент споделя в асоциации. Нормално е да има известни дози недоверие, защото не може 16 години никой да не е обръщал внимание и да се появи рецидив. Няма вредни навици тази възрастна жена – не пие алкохол и газирано, не пуши.

Свържи се с лекар

За подробна информация относно терапията с лекарствени гъби, моля попълнете следната форма за консултация с лекар, член на Обществото по лекарствени гъби България. Консултацията е безплатна.

ПРИЛАГАНЕТО НА ЕПИКРИЗА Е ОПЦИОНАЛНО!

Моля, потвърдете желанието си за предоставяне на информация!

Потвърждавам желанието си да предоставя информация, свързана с актуалното ми здравословно състояние, както и изричното си съгласие за обработването на съдържащите се в тази информация лични данни, които може да се отнасят до здравето в съответствиe с изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни (GDPR) и в съответствие с Правилата за защита на личните данни на потребителите на Уебсайта http://www.mikoterapia.bg посочени тук.

 

Описаните случаи не бива да се възприемат като препоръка за лечение или съвет за терапия. Обществото по лекарствени гъби България не препоръчва каквито и да е методи или терапии, представени в уебсайта. Смисълът на тези истории е да вдъхнат смелост на всеки в борбата за възвръщане на изгубеното здраве.

Видеослучаи на пациенти, приемали лекарствени гъби при:

Случаи на пациенти, приемали лекарствени гъби при: