Описаните случаи са от практиката на лекарите и натуропатите, членове на Общество по лекарствените гъби България. За връзка с лекарите КЛИКНИ ТУК.

Историите, разказани на тази страница, са преживяни от действителни хора, преминали през тежки изпитания в борбата с рака. Случаите са описани от лекарите и натуропатите на Общество по лекарствени гъби България, които може да намерите ТУК.

Описаните случаи не бива да се възприемат като препоръка за лечение или съвет за терапия. Обществото по лекарствени гъби България не препоръчва каквито и да е методи или терапии, представени в уебсайта. Смисълът на тези истории е да вдъхнат смелост на всеки в борбата за възвръщане на изгубеното здраве.

Видеослучаи на болни от рак, приемали лекарствени гъби:
Вижте разказите на пациенти, преминали успешно през борбата с рака

Видеослучаи на пациенти, приемали лекарствени гъби при:

Случаи на пациенти, приемали лекарствени гъби при:

снимка на разделител

1. Госпожа Д. от гр. Ямбол

„Майка ми е на 60 години и живее в Гърция. Откриха ѝ рак на гърдата и разсейки в гръбначния стълб. Гръцките лекари определиха състоянието ѝ като безнадеждно. Казаха, че операцията и химиотерапията са безсмислени. Тя се отказа от официалното лечение и дойде през ноември 2006 г. в България, за да умре в родината си. Разбрахме за лекарствените гъби и майка ми реши да ги приема. Приемаше 4 от тях по схема. След един месец се почувства много по-добре, а след третия месец – отлично. Туморният маркер спадна от 78 на 43 единици само за 2 месеца. Носехме я на ръце и умираше от болки, а сега се занимава с градинарство и ежедневно се разхожда със съпруга си. Чувства се много добре. След едногодишно приемане на гъбите туморът в гърдата и метастазите не бяха открити. Не е лекувана с нищо друго, освен с гъбите.”

свържи се с лекар

снимка на разделител

2. Мъж на 77 г., от гр. София

Касае се за мъж на 78 години, с карцином на стомаха, в изключително увредено общо състояние, с множество метастази в черния дроб, с „разязвени“ ракови лимфни възли. Отказана му е и химио-, лъчетерапия и операция. Изпратен в къщи и му е казано, че надали ще остане и един месец жив. Пациентът приема Rom ma 80 godединствено гъбените препарати на фирма “Dr. Biomaster” и противоболкови медикаменти, защото не е могъл да търпи болките. Само след един месец, след контролен преглед, вместо да е починал, както са предвиждали лекарите, на компютърният томограф не се откриват тумора и метастазите.

Внучката разказва: „Когато го изписаха от болницата, той беше много зле. Беше на легло, не се хранеше, не пиеше вода – просто човекът си отиваше. Но като почнахме да му даваме тези лекарствени гъби още първата седмица той стана и започна да ходи. Много сме доволни от тези гъби. Просто му дадоха голям шанс да живее. Докторът каза, че иска да го отвори още веднъж, да види къде е отишла болестта. Но ние не се съгласяваме и ще продължаваме да взимаме от гъбите. Разполагаме с документите – всеки, който желае, може да се запознае с тях.“

свържи се с лекар

снимка на разделител

3. Господин С. Д. М., на 45 год., от Врачанско

Голям тумор ретроперитонеалната област – 9 до 15 см, обхващащ бифуркацията (разделянето на коремната аорта, хилуса (входа) на черния дроб, левия бъбрек и лимфните възли в ляво). Оплаквал се от болки в кръста. Казали му, че има дископатия и му предписали Аулин. Драстично отслабнал от 77 на 50 кг. Приели го в гр. Враца, не са го лекували с нищо. В София във Военномедицинска Академия на разноски на роднините му направили изследване на скенер и ехограф. Казали му, че е в последен стадий на рака и отказали лечение. Прехвърлили го в онкологията – там лекарите му казали, че „Нито можем да го приемем, нито можем да го лекуваме. Може само морфин да му бием. Остава му една седмица живот.” Започнал да приема гъбите в максимална доза по рецептата на лекар от фирма “Доктор Биомастер”. Само след един месец показателите на ПКК (пълна кръвна картина) и урината се подобрили значително. При новото изследване лекарят му казал: „момче, знаеш ли че туморните ти клетки се разпадат. При биопсията се вижда само каша от разпадната материя. Ние нищо не ти даваме – само една солена вода и витамини, а се подобряваш. Какво става с твоя организъм?” (Давали му само 2 гр. морфин и разтвори на Хартман и Рингер). Понастоящем трети месец след употребата на гъбите вече не употребява обезболяващи, тъй като няма нужда от тях. В отлична кондиция е и обработва градината си.

свържи се с лекар

снимка на разделител

4. Госпожа E. A.-T. на 45 год., от гр. София

Огромна фиброзна киста, която обхваща почти целия ляв яйчник. По указание на д-рa, след четиримесечен прием на два от гъбените продукти на фирма „Доктор Биомастер“, кистата изчезва напълно. Туморният маркер (Ca125) от 162 единици спада на 52, 4 U/ml.

свържи се с лекар

снимка на разделител

5. Господин К. от гр. Пазаржик

„Съпругата ми е на 52 години. Оперираха я от карцином на гърдата през Август 2006 година. Беше силно депресирана и отслабна с около 10 килограма. С помощта на гъбите тя успя да мине много леко през периоди на 25-дневно лъчелечение и химиотерапия. Не повръщаше и се хранеше добре, в норма останаха хемоглобина, левкоцитите, депресията мина бързо, кръвната захар спадна от 7 на 3 единици, туморният маркер спадна от 15 на 9, косата й не падна, възстанови загубеното тегло, сънят и беше нормален и без приемане на сънотворни, увеличението на черния дроб изчезна, изчезна и сърцебиенето, отстраниха се множество папиломи от шията. Убеден съм, че без тези гъби щеше да понесе това лечение много тежко, както се случи с много от нейните познати.”

свържи се с лекар

снимка на разделител

6. Госпожа Б. от гр. Шивачево (до Сливен)

„Баща ми е на 65 години. Откриха му карцином на белия дроб с метастази в лимфните възли, в трахеята и дебелото черво. След бронхоскопията беше отслабнал с 20 кг и почти непрекъснато лежеше, нямаше апетит и много трудно се хранеше. Дишаше трудно и кашляше на всяка крачка. Страда от диабет, високо кръвно налягане и преживя инфаркт преди 3 години. Беше толкова зле, че лекарите отказаха операция, химиотерапия и лъчелечение. След двуседмично приемане на 2 от гъбите дишането и апетита се подобриха много, даже игра хоро от радост. След втория месец започна да възстановява теглото си, ходи без да кашля и възвърна физическата си сила. Вече не приема Корвитол срещу хипертония. Кръвната захар спадна от 18 на 7 единици. Много съм доволна от тези гъбки.”

свържи се с лекар

снимка на разделител

7. Господин М. от с. Драгоман

„Майка ми беше оперирана от рак на гърдата през 2005 г. Направи един курс химиотерапия преди операцията и един след операцията. След операцията беше направена и лъчетерапия. След около 18 месеца туморният маркер нарастна на 19. Изследване показа, че има метастази в гръбначния стълб и тазобедрените стави. След 45 дневно приемане на гъбите метастазите не бяха открити (със сцинтиграфия). Тогава й откриха менингиом – доброкачествен тумор (около 7 на 5 сантиметра). Скоро със същото изследване се установи, че туморът започва да намалява. Туморният маркер спадна на 9 единици. Кръвното налягане спадна от 170/100 на 120/80. Много се подобриха бъбреците. Мога да покажа на всеки медицинските документи, които потвърждават думите ми. Продължава лечението с гъбите и очаквам пълното й оздравяване.”

свържи се с лекар

снимка на разделител

8. Господин Г. С., на 52 год. от гр. София

Плоскоклетъчен карцином на белия дроб от 09. 2007 г. – иноперабилен (неподлежащ на операция). Само на химиотерапия. Метастази в средностението и дясната подмишница. Запушен бронх за втори белодробен сегмент. Започва да приема най-силната схема от лекарствени гъби. През февруари 2008 г. е изследван отново с компютърна томография. Карциномът не е открит.

свържи се с лекар

снимка на разделител

9. Госпожа Е. Г. Т., на 45 год., от гр. София

Рак на гърдата от 09.2006 г., с големина на портокал. Предложили й операция и химиотерапия. Започва „по спешност“ да приема гъбите Шиитаке и Мейтаке – 3 пъти по 2 капсули дневно. След два месеца и половина туморът намалял до размерите на грахово зърно. Направила е два курса химиотерапия, но косата й не опадала. Предстои й операция. Счита, че с гъбите може да я избегне.

свържи се с лекар

снимка на разделител

10. Господин В. П., на 44 год., от гр. София

Рак на тестисите – опериран пред декември 2006 г. Разсейки във всички регионални лимфни възли. Туморът е бил 84 мм. Проведени са два курса химиотерапия. Приема два месеца Кордицепс, Шиитаке, Мейтаке и Рейши (германски екстракти с 20 % полизахариди) и туморът намалява до 29 мм. Много добре понася химиотерапията.

свържи се с лекар

снимка на разделител

11. Господин Т. К., на 93 год., от с. Златуша

Тумор на лицето – под лявото ухо. Опериран. След операцията туморът рецидивира. Отново опериран (при д-р Балдаранов – УНГ Пирогов). Направени са 12 облъчвания. Химиотерапия не е правена. Пие предписаните му гъби от 3 месеца и усеща силно подобрение. Отново се храни и има апетит. Премахнато е уголемяването на вените на левия крак. Изчезнали са и пъпките по лицето му.

свържи се с лекар

снимка на разделител

12. Господин К. П. Б., на 71 год., от гр. София

Карцином на простатата. Метастази в костите. Не е опериран. Преминава 33 сеанса лъчетерапия, без химиотерапия. От 3 месеца приема комбинация от лекарствени гъби по указание на един от лекарите на Общество по лекарствените гъби България. PSA (простатно-специфичен антиген) от 71 единици спада на 38. При последната направена костна сцинтиграфия не са открити метастазите в скелета. Има увеличен ляв бъбрек. Ето защо продължава да приема лекарствените гъби.

свържи се с лекар

снимка на разделител

13. Госпожа К. П. П., на 62 год., от гр. Банкя

Три първични тумора, без връзка помежду им. Първо рак на дебелото черво. Оперирана на 01. 08. 2001 г. На 16. 06. 2005 година, след четири години, открит рак на матката. Оперативно отстранена матка с всички прилежащи органи (тотална хистеректомия). И досега няма промени във влагалищния чукан. Не се виждат и увеличени лимфни възли от тазовите вериги. На 11. 07. 2007 при компютърна томография на корема и малкия таз се откриват хемангиоми в паренхима на черния дроб в областта на трети и осми сегмент. Вероятно пост-лъчеви изменения в стената на пикочния мехур. Нормално представено периректално пространство. Като странична находка през 12. 2007 година в болница Токуда в гр. София й откриват тумор по задната повърхност на бедрото, непосредствено под долния край на глутеалния мускул. Веднага започва прием на лекарствени гъби – пет вида, по схема от микотерапевт. Още след десетия ден почувствала прилив на сили, изчезнали постоянните позиви за уриниране, които й „вгорчавали живота” (в десния бъбрек е имала хидронефроза). Четири месеца след последвалата операция при непрекъснато вземане на гъбите се чувства прекрасно, отново има желание за живот. Можела да работи без да се изморява и редовно да прави много дълги разходки. След последвалата първа химиотерапия имала около 70 % окапване на косата, но после бързо й израстнала отново, а след третата химиотерапия нямала почти никакви оплаквания (само леко намаляване на апетита). В момента няма никакви оплаквания. На 13. 03. 2008 г. е направена контролна компютърна томография. Заключението е, че „не се отчита никаква динамика в образа” (туморът е спрял развитието си на дадения етап).

свържи се с лекар

снимка на разделител

14. Госпожа С. М. Г., 43 год., от гр. София

През ноември 2006 г. е отстранен оперативно злокачествен тумор, запушил дебелото черво. След това в срок от шест месеца провежда шест курса химиотерапия. Отслабва до 45 кг (преди е била 68 кг). Много тежко понася химиотерапията: окапване на косата, повръщане, гадене, безсилие – не може дори да става от леглото. През октомври 2007 г. е проведена операция за връщане на стомата. Откриват й още 2 малки тумора. Отново я оперират и отново минава през химиотерапия. След първия курс химиотерапия започва да приема гъбите по схема на лекар. От месец ноември 2007 г. до месец октомври 2008 г. е провела 9 курса химиотерапия, но винаги едновременно с предписаните й от микотерапевта лекарствени гъби. Благодарение на тях не е била на легло, не й е прилошавало, а косата й не само, че не окапала, а започнала да расте с „буйна сила”, по нейни думи. Чувства се много жизнена. Направените изследвания от октомври 2008 г.- скенер, ехограф и кръвни туморни маркери показват, че няма никакви отклонения от нормата. Според всичките консултирали я лекари показателите й са като на здрав човек.

свържи се с лекар

снимка на разделител

15. Госпожа Р. П.

„Имам миома от няколко години, случайно научих от в. „Доктор” за употребата на лекарствените гъби и за Фунгоцентъра в София. Стана ми интересно и проучих всичко, що е свързано с фунготерапията, прочетох в интернет от различни сайтове и бях много изумена и приятно учудена за гъбите – тези малки аптеки. В края на 2006 отидох на консултация при микотерапевта във Фунгоцентъра, обясних му проблема и той ми предписа гъбената тройка – Шиитаке, Мейтаке и Рейши. А също така комбинирах и с колоидно сребро. Освен миомата имах проблем със съня. Две години редовно приемах сънотворни и успокоителни и въпреки това не беше сън. Знаете ли какво беше учудването ми, аз спах, а бях забравила за спокоен сън от много време. Продължавам с тях и ето вече месец имам спокоен сън без да се събуждам. Много спокойна съм и през деня и се чувствам прекрасно. Тъй като миомата е хормонално нарушение на организма, има много странични действия, които изчезнаха…Благодаря на тези Божии създания гъбите, за които в България много малко знаем, а в Япония се знае повече от 2000 години….Радвам се, че ги има…”

свържи се с лекар

снимка на разделител

16. Госпожа М. С. С., на 64 год., от гр. София

Рак на гърдата, оперирана преди 4 години. Проведени 6 курса химиотерапия и 20 облъчвания. Диабетичка от 1991г. Приема Tamoxifen, от което изпада в депресия и плачливост. От 1 месец приема Агарик и Мейтаке. Чувства се много добре. Повишил се е жизненият и тонус. Направила е профил за глюкоза преди 1 седмица. Има подобрение.

свържи се с лекар

снимка на разделител

17. Госпожа П. Д., на 72 год., от гр. Перник

Страда от исхемична болест на сърцето, аденовирусна инфекция и мастопатия. Лесно се простудява и често я втриса. Преди 3 месеца започнала да пие Шиитаке и Рейши (екстракти с 20 % полизахариди) – 2 x 2 капсули дневно. В момента се чувства много по-добре, храни се добре. Вече няма обичайните втрисания. Липсва досегашната силна секреция от носа и болките в гърлото. През целия зимен сезон изкарала само едно остро респираторно заболяване, но го преодоляла много по-лесно от обичайното.

свържи се с лекар

снимка на разделител

18. Госпожа К. А., на 50 год., от гр. София

Рак на яйчника, голям колкото кафена чашка (~ 75мл.) Оперирана през 2006 година. Направена лъчетерапия. Чувствала се отпаднала, с болки и мехури по ръцете. Отначало започнала да пие Шиитаке, Рейши, Кордицепс и Агарик (германски екстракти с 20 % полизахариди). Още след първия месец косопадът изчезва, подобрява се апетитът, повишава се тонусът й.

свържи се с лекар

снимка на разделител

19. Господин К., на 18 год., от гр. Бургас

Донаборник, наркозависим. Заразен с хепатит C. Много трудно включен в терапия с интерферон. До започване на курса 3 месеца пие предписаните му препарати от лекарствени гъби. При задължителното предварително изследване за наличие на хепатит, пробите му са отрицателни. Лекарите го изгонили като симулант, който се опитва да се включи към безплатно лечение.

свържи се с лекар

снимка на разделител

20. Отец Л., на 50 год., от гр. София

Господинът страда от хроничен агресивен хепатит C. Бил е заразен посредством кръвопреливане преди 2 години. След 3 месечна употреба на предписаната комбинация от гъбени препарати настъпва рязко подобрение във всички аспекти – специфичните хепатитни серологични маркери, чернодробни изследвания и други.

свържи се с лекар

снимка на разделител

21. Господин Р. А., на 43 год., от гр. София

Полипи в носа. Многократно опериран. След всяка операция следвало ново, още по-голямо разрастване на полипите. Само след месец пиене на предписаната му комбинация от гъбени препарати от носа спонтанно със слабо прокървяване изпада голям полип с размер 3 см. Продължава приема на гъбите, за да избегне рецидиви.

свържи се с лекар

снимка на разделител

22. Господинн П. Л. П., на 69год., от гр. София, ветеринарен лекар

През юли 2007 година резекция на колон сигмоидеум по повод полип. През декември 2007 година нови полиповидни разраствания в областта на конструираната дебелочревна анастомоза- направената биопсия показала хронични възпалителни промени. През февруари 2008 г. е опериран заради карцином на дебелото черво – pT3N1M0, с размер 4 x 5 см. Веднага започва да приема лекарствени гъби по схема (Шиитаке, Мейтаке, Рейши, Херициум и Агарикус – германски екстракти с 20 % полизахариди). Едновременно провежда 6 курса химиотерапия с Кселода. Понася ги много леко – без никакви странични ефекти. После преминава към променена схема (Имюн Модулатор, Херициум – германски екстракт с 20 % полизахариди, Мейтаке екстракт – германски екстракти с 20 % полизахариди и Мейтаке прах). След шест месечна непрекъсната употреба на лекарствените гъби направените контролни изследвания показват, че няма абсолютно никакви медицински отклонения от нормата и пациентът е практически здрав. Не чувства умора при тежката физическа работа на село. Окончателно излекувано повишено кръвно налягане. При проведеното през юли 2008 година нативно и с контрастна материя интравенозно компютърно томографско изследване на корема и малкия таз, е дадено следното заключение: „Липсват компютърно томографски данни за рецидив на основното заболяване. Липсват данни за вторични промени. Не се виждат патологично уголемени илиачни лимфни възли.”

свържи се с лекар

снимка на разделител

23. Госпожа И. Й., на 46 год., от гр. Монтана

Болест на Хочкин – нодуларна склероза – 3Β, Ι – ви рецидив. Придружаващо заболяване меланома малигнум (Кларк 3-та степен). През 2005 година получава увеличени лимфни възли по цялото тяло. През януари 2006 година след диагностична лапаротомия по повод конгломерат от лимфни възли в областта на главата на панкреаса е диагностицирана Болест на Хочкин. Стадирана като 3 Β клиничен стадий, плюс съмнение за ангажиране на белодробния паренхим. Оперирана. Извадени три броя лимфни възли по 6 см. от областта на черния дроб и от мезентериума в областта на главата на панкреаса. Проведени шест пълни курса химиотерапия. Направени само три облъчвания, поради лоша поносимост. През октомври 2007 година нов рецидив с нарастване на лимфни възли във всички зони, плюс увеличен далак. Нови три курса по схема с Цисплатин и Дакарбазин поради междувременно диагностициран малигнен меланом през август 2007. По време на терапията – увеличени лимфни възли в лявата аксила и лявото надключие. Взетата от там биопсия потвърждава хистологично, че се касае за рецидив на болестта на Хочкин. Отново три курса химиотерапия (последен курс с Митоксантрон). Започва да приема препарати от лекарствени гъби (Имюн Модулатор и германски екстракти с 20 % съдържание на полизахариди от Кордицепс, Агарикус и Шиитаке). Много скоро, само след един месец вече има положителни резултати. По-рано много лесно се е уморявала, дори и след няколко крачки е трябвало да си почива. В момента сама пренася въглищата си с кофи до дома. През юли 2008 година при нативно изследване с компютърна томография не се откриват данни за първични и вторични лезии. Не се откриват данни за параортална и паракавална лимфоаденомегалия. Постигната е ремисия. Болната не е посмяла да каже пред лекуващите лекари, че е употребявала медицински гъби.

свържи се с лекар

снимка на разделител

24. Благодарствено писмо, изпратено по е-мейла

Дата: Mon, 28 Mar 2011 15:06:27 +0300 [15,06,27 EEST]
От: … (скрито)
До: Общество по лекарствените гъби България
Тема: [Няма Тема]
“Здравейте! Искам да изкажа благодарност към д-рa, който лекува майка ми с витални гъби от 4-5 месеца. Диагнозата и е липосарком. Преди да го посети имаше неописуем вид, но благодарение на неговите препоръки и подходяща терапия сега разликата е невероятна. Първо майка ми започна да се храни, има повишен дух, стана и по-енергична. С две думи ЧУДО. Направете по-голяма реклама на Вашите продукти, за да знаят хората и да се лекуват. Благодаря.”

свържи се с лекар

снимка на разделител

25. Госпожа Н. М. на 61 год., от гр. София

Рак на белия дроб с разсейки в гръбначния стълб. В много тежко общо състояние, почти неподвижна, с много силни болки в гърба. От 5 декември 2010 година започва да употребява комбинацията от гъбените продукти (Имюн Модулатор и германски екстракти с 20 % съдържание на полизахариди от Шиитаке, Мейтаке, Рейши, Кордицепс и Корилус), като най-важните две от тях в двойна доза предвид състоянието й. Само три седмици след това почувствала силно облекчение. Вече можела да става в леглото и да си движи краката. Болките чувствително намалели, както и повръщането. Продължава приема на гъбите.

свържи се с лекар

снимка на разделител

26. Госпожа на 42 год., от малък град около София

Преди 3 години е оперирана от рак на гърдата – трети стадий. Провеждала е химио- и лъчетерапия и се е чувствала добре през тези 3 години. При последващ преглед се оказало, че всъщност е с метастази в костите – четвърти стадий. Лекарите не давали надежда за излекуване. Жената казва: „Мислех да подам документи в териториалната експертна лекарска комисия (ТЕЛК) за инвалидност, а лекарите ми казахa – за кога ще ги подаваш, щом може и да не дочакаш решението на ТЕЛК?” Тогава жената решила да потърси алтернативно лечение и попаднала на един от лекарите на Общество по лекарствените гъби България, който й назначил приемането на комбинация продукти от лекарствени гъби. След проведената лъчетерапия туморният й маркер бил 418, а само една седмица след като започнала да приема гъбените препарати и отишла да й приложат бифосфонат, туморният й маркер вече бил 315. След още месец и половина интензивен прием на продуктите (14.12.2010 г.), маркерът й спада до 193. В момента се чувства много добре, бодра е, а преди началото на приемане на лекарствените гъби “едва ходела, влачела се като пребита, задъхвала се и нямала никакви сили”.

свържи се с лекар

снимка на разделител

27. Госпожа на 40 год., от гр. София

Има карцином на шийката на матката, втори стадий, (10. 10. 2010 г.), с болки и кървене. Провежда лъчетерапия (30 грея) и химиотерапия (3 по 50 мл цисплатин). Започва засилен прием на големи количества от предписаните й по схема гъби. На 20 ноември 2010 г. при съответния преглед се констатира, че туморът й е намалял. Пет дни по-късно на скенер лекарите намират, че процесът „е затихващ”. На 22 декември на цитонамазка се констатира, че всичко е в норма; гладък епител на шийката на матката. На 19.01.2011 г. при повторно изследване на скенер се констатира, че пациентката няма данни за рак.

свържи се с лекар

снимка на разделител

28. Господин С. на 69 год., от гр. София, пенсиониран стоматолог

Аденокарцином на простатата. След пункционна биопсия, карциномът бързо прогресира. Започват болки във всички кости, включително и в ребрата. На скенера, както той сам казва: „светех като елха“. За съжаление, болката в илиачната кост и във бедрото, приели първоначално за болка от дископатия. Простатно-специфичният антиген (PSA) първоначално бил над 100, а в последствие- 271 единици, при норма по-малко от 2,7 мг/л. Трудно се качва и слиза дори от леглото. Три месеца приема максимални дози от Имюн Модулатор и германски препарати с 20 % съдържание на полизахариди. След тези три месеца PSA спада на 32, болките в лявото бедро вече ги няма, има остатъчна лека болка в дясната ръка. Предстои химиотерапия с Андрокур. Болния се чувства добре, сега много по-леко се движи дори и по стълбите. Нормализирала се и кръвната картина. Преди е имал разпад на кост според показателите за AP (алкална фосфатаза), който сега е изчезнал.

свържи се с лекар

снимка на разделител

29. Госпожа Д. Т., на 57 год., от гр. София

Оперирана преди 1 година заради карцином на гърдата. Диагностицирана е във възможно най-ранен стадий, и решава да започне прием на лекарствените гъби във възможно най-висока дозировка. През цялата тази година е пила лекарствените гъби по предписание на микотерапевта. През този период минава и курс на лъчетерапия. Болната е дълбоко убедена, че приемането на гъбите през този период са й помогнали да се чувства много добре. Няма никакви оплаквания. Смята да продължи приема им в по-ниски дози и през следващата година. Сега, по съвета на лекаря, ще употребява предписаните гъбени препарати в максимална доза като поддържащ курс само 2 месеца през ранна пролет и 2 месеца през късна есен.

свържи се с лекар

снимка на разделител

30. Госпожа Л. М., на 62 год., от гр. София

„Преди 4 години имах гинекологичен проблем – миома, 3 на 5 см и ми препоръчаха операция. Разбрах за терапията с лекарствени гъби и се обърнах за съвет към лекар. Приемах едновременно 5 вида висококачествени гъбени препарати. Пих ги 6 месеца, а ефектът им беше невероятен още след първия месец. Преди началото на терапията имах болки в ставите, изтръпване на дясната ръка, безсъние, вървях по улиците отпусната и все едно беше като мъгла всичко около мен. Всичко това изчезна. Косата ми спря да пада. Преди петите ми бяха груби – сега станаха розови като на бебе. Спя добре до ден-днешен, намалих диоптрите на очилата с един. Гъбите, съчетани с нормален хранителен режим са чудо на природата. Винаги ще търся по всеки повод помощта на фунготерапевтите. Това е лек и приятен начин на „лечение“, а ефектът е поразителен. Благодаря специално на доктора.“

свържи се с лекар

снимка на разделител

31. Госпожа К. Г., а на 70 год., от град София. Писмото пише дъщеря ѝ – П. Й. на 29.12.2011 г.

„Миналата година през декември поставиха диагноза на майка ми – миелоидна левкемия. Започнахме химиотерапия. Едва оцеля. Докато беше в болница, ние близките започнахме да търсим алтернативни възможности срещу това заболяване. След като се информирахме, консултирахме и проучвахме, ние се спряхме на тази нетрадиционна медицина – Фунготерапията. Веднага след като излезе от болницата, майка ми започна да пие всички гъби и други добавки като Алое Арборесценс, ЕСИАК, селен, кора от мравчено дърво, масло от черен дроб на акула, и други, които лекарят й беше препоръчал в „ударни“ дози. И така, повече от една година. Междувременно, тя премина през още две химиотерапии, за които хематологът настояваше, но не спря гъбите и другите добавки даже и в болницата. Почти не усети втората и третата химиотерапия, което сигурна съм, се дължеше на благотворното влияние на гъбените препарати. Сега изследванията й са толкова добри, че хематологът дори се учудва. След първата година, дозите на приеманите добавки намалихме тройно. Тя продължава да приема гъбените продукти и днес. Майка ми е на 71 години, адвокат е по професия и продължава да работи и до сега. Искам да кажа на всички Вас, които ще прочетете това, че обръщайки се към алтернативната медицина, Вие нищо няма да загубите. Не само по Коледа стават чудеса!“

свържи се с лекар

снимка на разделител

32. Госпожа А. С., на 40 год., от гр. София

„Миналата година през май месец ми намериха карцином на гърдата – 6 см и ми казаха, че трябва да се оперирам веднага, тъй като след месец ще е късно. Но аз не поисках и започнах да взимам от лекарствените гъби, препоръчани ми от лекаря, пих ги 5 месеца и вече не напипвам нищо от рака на гърдата.“

свържи се с лекар

снимка на разделител

33. Господин Л. Р. Р., на 69 год., от гр. София

Множествен миелом – трета степен. Оплаква се от неподвижност, фрактури на гръдните прешлени- 6-ти , 8-ми и 11-ти, хемоглобин под 70 (при норма 140-175), левкоцити – около 2000 (при норма 4400-11300). Много високи стойности на плазмоцити (над 80 – повече от 30 % от нормата). Белтък – над 80 (при норма 65-83 g/l). Болки във всички поясни прешлени и във всички широки тазови кости. На скенер структурата на костите била силно порьозна, както при климакс при жените. Повишена чупливост, като при падане е счупил три ребра. Протеинурия- 18 гр/24 часа (сега е по-малко от 1 грам- 07.12.2.2011). Междувременно е минал само един курс лъчетерапия и се отказва поради изгаряне и неповлияване (не го обезболявала). Предписана му е химиотерапия – 10 курса, по една нмесечно, но е издържал само 3 инфузии. През Ноември 2010 година започва да приема Имюн Модулатор и още няколко германски препарата от лекарствени гъби с 20 % съдържание на полизахариди. Пет месеца поред употребява пълния списък продукти, предписан от микотерапевта. След седмия месец добавя и препарата „Магикал“- по 1 таблетка дневно. До сега вече употребява лекарствените гъби повече от 1 година, като след петия месец, по финансови причини е приемал само Имюн Модулатор – 3 пъти по 2 капсули дневно. В момента, утайката на кръвта (РУЕ) е с показател 10 при норма по-малко от 20 при мъже под 50 години (преди това е била непрекъснато 80-100). Левкоцитите са били от 1,6 до 2. Сега са 5,9 при норма 4,4-11,3 g/l. Хемоглобинът му е вече 127. Протеинурията е вече по-малко от 1 грам, а общия белтък е вече в норма. В момента процентът на плазмоцитите е под 5 %. Сега болният ходи свободно и на 03.03.2012 г. ще се изследва материал от костен мозък. Не чувства никаква умора, костите не го болят както преди.

свържи се с лекар

снимка на разделител

34. Жена на 26 г., от град Смолян

Открит е рак на гърдата в напреднал стадий. Гърдата е отстранена, но остават метастази в белия дроб, в черния дроб и в костите. След двумесечно приемане на „Имюн Модулатор” и още няколко висококачествени гъбени препарати. Метастази не са открити в белия и черния дроб. Терапията продължава.

свържи се с лекар

снимка на разделител

35. Мъж от гр. Пловдив

Рак на простатата с метастази в костите, поради които изпитва силни болки. Един месец след началото на приемане на „Имюн Модулатор” и съпътстващи гъбени препарати, болките в костите отшумяват почти напълно. Терапията продължава.

свържи се с лекар

снимка на разделител

36. Жена на 60 год., от гр. Пещера

Рак на мозъка. Не е оперирана. Правена е химиотерапия. Шест месеца приема висококачествени препарати от лекарствени гъби – Имюн Модулатор и още няколко препарата. Последното изследване показва, че туморът не прогресира и е капсулиран. Жената се чувства добре и няма оплаквания.

свържи се с лекар

снимка на разделител

37. Госпожа И. К., на 50 год., от гр. Пловдив

Жена с тумор на мозъка. Опериран, с рецидив в другата мозъчна половина. Отказала повторна операция. В продължение на 2 години е приемала високи дози гъбени екстракти и лекуващите лекари са приели, че е клинично здрава. Три години продължава да приема имуномодулатор от гъбен произход.

свържи се с лекар

снимка на разделител

38. Господин Г. Т., на 75 год., от гр. Пловдив

Преди 5 години по повод на установен белодробен карцином и множествени разсейки в лимфните възли, отказвайки химиотерапия и оперативно лечение, започва да приема виталните гъби. Настъпва видимо подобрение – изчезват задухът и кашлицата. Лимфните възли в областта на шията са били големи, болезнени, зачервени и изпъкнали. Впоследствие се нормализират напълно. Пациентът отказва да направи повторна контролна рентгенова снимка, позовавайки се това, че се чувства здрав. Продължава да приема ниски поддържащи имунната система дози от висококачествени гъбени екстракти.

свържи се с лекар

снимка на разделител

39. Госпожа М. К., на 30 год.

Оперирана по повод рак на млечната жлеза. Проведена химиотерапия. След прием на умерено високи дози от гъбени екстракти в продължение на 1 година, приема имуномодулатори в продължение на 3 години. Контролните изследвания са с много добри резултати. Работи, чувства се добре и е спокойна.

свържи се с лекар

снимка на разделител

40. Госпожа М. А., на 50 год., от гр. Карлово

Пациент от 2008 г. с новооткрит рак на кожата. Приема виталните гъби вече след оперативно лечение и химиотерапия. От 2010 г. приема редовно всеки ден Имюнити 365 – 3 х 3 капсули и спазва диетичен режим. Провежда редовно провеждани CAT–изследвания, които говорят за овладяване на процеса. Тя е с добро общо състояние, работи, чувства се добре.

Продължение на случая (обновен на 12.7.2019):

Пациентът е обявен за клинично здрав. Чувства се отлично и е отгледала 4 внучета досега. Предстои нов скенер след месец.

свържи се с лекар

снимка на разделител

41. Госпожа К. И., на 35 год., от гр. Пловдив

С установен и опериран преди 5 години злокачествен тумор на гърдата. Проведена е химиотерапия. Преди 3 години са установени разсейки по кожата и в белия дроб с масивен плеврален излив. Оттогава приема гъбени екстракти и провежда химиотерапия, която предизвиква токсична реакция на черния дроб с високи стойности на чернодробните трансаминази, което довежда до временно ѝ прекъсване. С помощта на добавената към останалите екстракти гъба Шиитаке, за 30 дена се подобряват до нормални чернодробните показатели и състоянието на болната. Става възможно да се продължи започнатата химиотерапия. Продължава да приема гъбите вече трета година и състоянието й е значително подобрено – намаляват до изчезване кожните прояви, туморът и изливът в белия дроб, подобрява се чернодробната функция.

свържи се с лекар

снимка на разделител

42. Господин Д. М. Д., на 53 год., от гр. Пловдив

Новооткрита лимфолевкоза. След едномесечен прием на гъбените екстракти размерът на увеличените лимфни възли намалява наполовина. Предстои биопсия на лимфен възел.

свържи се с лекар

снимка на разделител

43. Госпожа К. Д., на 58 год., от гр. Смолян

С хронична лимфолевкоза. След 25-дневен прием на виталните гъби съобщава за подобряване на кръвните показатели. Чувства се по-добре и е по-работоспособна.

свържи се с лекар

снимка на разделител

44. Госпожа А. С., на 65 год., от гр. Пазарджик

Карцином на млечната жлеза, с разсейки в белия дроб. Голямо туморно огнище – 48 x 40 мм и три малки по 10 мм. Започва приемане на висококачествени екстракти от лекарствени гъби. Контролен скенер след 20 дена – без химио- или лъчетерапия (по желание на болната) голямото огнище е намаляло до 20 x 27 мм, а малките вече не се откриват.

свържи се с лекар

снимка на разделител

45. Господин И. И., на 50 год., от гр. Пловдив

Мъж с белодробен карцином с разсейки в лимфни възли и надбъбреците. След приемане на комбинация от германски гъбени екстракти в продължение на един месец, на проведеното контролно компютърно-томографско изследване се установява намаляване наполовина на туморните образувания в белия дроб и надбъбреците и изчезване на тези в лимфните възли. Болният е в много подобрено общо състояние.

свържи се с лекар

снимка на разделител

46. Госпожа К. П., на 45г., от Пазарджик

Фиброзна мастопатия от дълги години, оставена за наблюдение. От няколко месеца установила плътно болезнено образувание в долния полюс на лявата гърда, с големина на портокал. Силни болки в лявата подмишница и болка в лявата ръка. Отказала категорично оперативно лечение. Установен висок туморен маркер – СА 125 – 39, при норма до 35. Прочела за гъбeните продукти във вестник. След около 45-дневен прием на комбинация от висококачествени гъбени екстракти и спазване на съответния хранителен режим, изчезна болката в лявата ръка, гърдата и подмишницата. Размерът на образуванието намалява до 3-4 сантиметра. Контролният туморен маркер спада до 26. Чувства се много добре и ходи на работа. Продължава да приема предписаната й комбинация.

свържи се с лекар

снимка на разделител

47. Господин К.Г., на 35 г., от гр. Пловдив

Установени преди 3 години поликистозни лезии на черния дроб, потвърдени от компютърна томография. Изследване през 2010 година установява влошаване на чернодробната функция с покачване на стойностите на чернодробните ензими и високи стойности на липидния профил – холестерол и триглицериди – над 10 mmol/l (при норма на “лошия” холестерол до 3,4 mmol/l). От година и половина приемал Шиитаке гъбен прах (3 х 2 ч.л.), разтворен в ленено масло. Постигнал е удивително добри резултати в с трайно нормализиране на чернодробния и липидния профил. Изследванията показват, че черният дроб работи в норма.

свържи се с лекар

снимка на разделител

48. Госпожа Г. К., жена на 25 години от гр. Пловдив

Неходжкинов лимфом (увеличен размер на лимфните възли над ключиците и в подмишничните ямки). След приемане на Агарикус 20% полизахариди (3 х 3 капсули) и Кордицепс 20% полизахариди (3 х 3 капсули) за 2 седмици значително намалява размерът на пакетите от лимфни възли в шийната област и под мишниците. Чувства се по-добре и е с подобрено психо-емоционално състояние. Силната болка в тези области е изчезнала. Приемането на лекарствените гъби продължава.

свържи се с лекар

снимка на разделител

49. Госпожа С. В. К., на 79 г., от гр. Бургас. Случая описва дъщеря й Венелина.

През 2009 г. г-жа С. К. е лекувана във Военномедицинска академия по повод исхемичен инсулт вляво (епикриза; ЛИБ – 28467/2009; ВМА). В дома на болната е изградена система за непрекъснато видео наблюдение от дъщеря й работеща в магазин в партера на блока. Болната е била в удовлетворително състояние около месец след изписването, след което започнало постепенно влошаване. Изразява се с отпадналост (непрекъснато лежи), безапетитие, безсъние, нарушаване на походката (влачене на краката), залитане, намаляване на телесното тегло, отоци по краката. В края на април 2010 г. е приета във вътрешно отделение на болницата в увредено общо състояние. След извършените изследвания и консултации е уточнена диагноза – нефролитиаза вляво, хипертонична болест ІІІ степен, застоен бял дроб, плеврални изливи, двустранно, последици от мозъчен инсулт вляво (епикриза: ЛИБ – 4222/310; Силистра). Изписана по желание без промяна на здравословното състояние. Проведена е терапия в домашни условия със следните биологични хранителни добавки: Имюн Модулатор, Имюнити 365, Агарикус блазеи, Кордицепс, Есиак, Алое аборесценс, женшен + гинкобилоба, женшен + мравчена киселина. Профилактиката е продължила девет седмици. На четвъртия ден след започване на профилактиката посетих болната в дома й в гр. Силистра. Посрещна ни жена: свежа, бодра, с нормална стабилна походка, с добър апетит, нормален сън, грижеща се за домакинството си, нямаща нищо общо със състоянието описано в епикризата (ЛИБ – 4222/310; Силистра). Около петнадесет дни след началото на профилактиката С.К. се връща към хобито си, шиене на гоблени, по 6-8 до 10 часа на ден и ходи около 1 км извън града до градинката си, където отглежда зеленчуци. Многократно по телефона бях информиран, че състоянието на С.К. е много добро.

свържи се с лекар

снимка на разделител

50. Мъж на 45 г., от гр. Русе

Хистологично доказан рак на езика. Езикът беше зачервен, подут, с плаки върху него. Още в началото на приемането на продукта Имюн Модулатор състоянието на пациента значително се подобри. След четири месечно приемане на Имюн Модулатор ракът не беше открит при направените изследвания.

свържи се с лекар

снимка на разделител

Премини към страница 2 >>>