Могат ли лекарствените гъби да се употребяват от различни видове животни?

Ето случаи от практиката.

Лечение с лекарствени гъби на куче (немска овчарка) със сърдечен проблем по предписание на Борислав Пеев – ветеринарен специалист, микотерапевт

Лечение на: мъжка немска овчарка
За повече информация: Борислав Пеев, ветеринарен специалист, микотерапевт
Контакт с ветеринарен специалист: 0879 890 242

снимка на разделител

Лечение с лекарствени гъби на куче (пудел) с рак – тумор на млечната жлеза по предписание на Борислав Пеев – ветеринарен специалист, микотерапевт

Лечение на: женски пудел
За повече информация: Борислав Пеев, ветеринарен специалист, микотерапевт
Контакт с ветеринарен специалист: 0879 890 242

снимка на разделител

Лечение с лекарствени гъби на куче (немска овчарка) с рак – тумор на дебелото черво по предписание на Борислав Пеев – ветеринарен специалист, микотерапевт

Лечение на: мъжка немска овчарка
За повече информация: Борислав Пеев, ветеринарен специалист, микотерапевт
Контакт с ветеринарен специалист: 0879 890 242

снимка на разделител

За повече информация: Свилен Лапаков
Телефон: 0878 10 54 76

снимка на разделител

Имам няколко интересни случая с животни, домашни любимци. Рак на слъзната жлеза на едно куче. Сега не ги разбирам много породите на кучетата – такова, което стига до кръста на човека. Любимец на зъболекарка. Тя чула за гъбите и дошла. Попитах я:
– Нали тези гъби са горчиви, как ще му ги даваш?
– Аз като му натисна гърлото, то я глътва не я връща обратно.
Нали е голямо куче – малко страшничко е. “Имюн Модулатора” му го даваше (в доза) като на възрастен човек – 9 (капсули) за деня. Даваше му (и) Коралов калций. В интерес на истината, след 7-8 месеца кучето първо си вдигна апетита. На седмия-осмия месец тя каза, че са се затворили постоперативните рани – там, където е бил елиминиран тумора в слъзните жлези. Каза: “не съм очаквала такъв случай”.

Тук имаше една друга, възрастна жена. Самотно-живееща, но се грижеше за 7 котки. Направило ѝ впечатление, че една от котките отдолу кърви, разранена й е млечна жлеза. Тя няма пари да я подложи на преглед и т.н. Дойде да ме пита какво можем да дадем на котето. Минавала е няколко пъти (наблизо), видяла е емблемите на стъклото. Аз съответно казвам какви случаи има колегата от Бургас – Борислав Пеев. Тя поиска да взима нещо евтино, защото няма парички жената, нормално е. Даваше (на котката) само Мейтаке – концентрата 20% екстракт. Аз й направих една отстъпка, за да може да си го позволи. Кутийката свършваше при нея за месец. Слагаше го в пастет, в хапки, за да може да не дразни на котето. Какво й е направило впечатление – постепенно вече спряла да кърви раната, започва да идва апетита на котето. Тя им дава нещо, най-евтиното като храна, да излъже глада на котката, не знам точно – да не обиждам. Котето си намира мястото и се храни равностойно с другите, не е вече отблъсквано и гладуващо. Тя купи 3 (опаковки) Мейтаке – за 3 месеца. После дойде и каза, че (котето) няма вече кръв и няма вече смисъл да взима. Всичките й пари отиваха за котките.

Друг случай: куче, както се казва: “дворно-превъзходно”. Какви отношения имаше тази клиентка с това куче (не знам) – гледаше го в двора, тя живее в къща. След консултация с колегата в Бургас, ветеринарния лекар, (клиентката) идва, купува и дава на кучето. Имайте предвид – сериозни пари се харчеха за това куче, (взимаше) Херициум и Рейши – в сериозни дози, които той е предписал. По същия начин кучето започва да пълнее, храни се. Тя съответно ходи тук, в една ветеринарна клиника, туморът не расте – стои на същите си размери. Целта тук е това куче да се възстанови до толкова, че да може да му бъде направена интервенция.

Животните са друга форма на живот, близка до човешката, затова се повлияват от тези продукти. По принцип, животните, когато имат проблеми, търсят съответните билки, “пасат” – грубо казано. Тези, които се хранят с месо, (търсят) билки, за да възстановят някакъв дефицит в организма си. В случая им предлагаме от рода гъби, само че във форма на екстракти… Има наблюдения над лосове, които се хранят с мухоморки единствено, когато имат онкологични заболявания – постфактум са им правени изследвания. Животни, които имат паразити, пък ядат гъбата Пачи крак. Суровият Пачи крак съдържа вещества, които убиват паразити в човешкия организъм. Това са наблюдения с последващи изследвания, разбира се.

Лечение на куче – женски ротвайлер, на 6 години и половина с лимфом (рак на лимфните възли) и тумор на млечна жлеза, с лекарствени гъби по предписание на Борислав Пеев – ветеринарен специалист, микотерапевт

Лечение на: женски ротвайлер
За повече информация: Борислав Пеев, ветеринарен специалист, микотерапевт
Контакт с ветеринарен специалист: 0879 890 242

снимка на разделител

„Казвам се Борислав Пеев. Занимавам се с микотерапия при животните. Имам много интересни случаи в практиката си и сега ще ви разкажа за един от тях.

Става въпрос за ротвайлер – женски, който е на 6 години и половина с лимфом (рак на лимфните възли) и паралелно с това има и тумор на млечна жлеза – на един от задните дялове, който е с размери, колкото на портокал. След направената консултация с мен, бяха предписани лекарствени гъби на животното и то започна да ги пие.

Учудващото беше, че отоците, които са под челюстта следствие на лимфома и подушните лимфни възли, спаднаха за около 2 седмици. В момента напълно са изчезнали, а туморът на млечната жлеза – от размерите, които споменах, в момента е на половината на тях.

Животното продължава да пие лекарствени гъби и ще му бъдат направени изследвания, за да се видят какви по-точно са резултатите от така проведеното лечение.

Лекарствените гъби са на фирма “Доктор Биомастер” и животното ги употребява вече 4-5 месеца.“

Лечение на куче, Джина с лекарствени гъби по предписание на Борислав Пеев – ветеринарен специалист, микотерапевт

Лечение на: куче Джина
За повече информация: Борислав Пеев, ветеринарен специалист, микотерапевт
Контакт с ветеринарен специалист: 0879 890 242

снимка на разделител

“Джина е взета още като кученце, след като се е родила, може би на двадесетия ден, в момента, в който проглежда. Всичко си беше наред до четвъртия месец. След като й сложихме първата ваксина, един ден (тя) ми направи припадък на леглото. Аз се изплаших много. Отминаха нещата, но след туй припадъците зачестиха и всъщност на ден правеше по няколко припадъка, много тежки, като всеки припадък беше от 20 до 30 минути. И след това, докато се съвземе – много зле беше. Със страх излизаше навън, малко да духне вятър и някоя торбичка да прошумоли – тя веднага бързаше да се скрие – с абсолютен страх!

Започнахме да й даваме фенобарбитал. Тя е родена 2008 година, осем години непрекъснато (вземаше). Като аз сега в момента намалявам дозата на фенобарбитала, понеже той прави едно „натрупване“ в черния дроб и има опасност после да се образува рак на черния дроб.

Мога да кажа, че ние от 2013 – 2014 година започнахме да (й) даваме гъбите. Припадъците се разредиха. В момента последния припадък, който направи, беше на 21 ноември. А днес сме 21 януари (2017г.). Което означава, че три месеца вече не е правила припадък. Последните припадъци през последните шест месеца бяха много краткотрайни – по 2-3 минути. Това е огромен успех! Преди бяха по 2-3 припадъка! На ден по 2-3 припадъка, като единият припадък беше от 20 до 30 минути. След това, тя като направи припадък, по три дни не иска да излиза навън..

Сега, след като направи припадък, на двадесетата минута вече е готова да слезе долу. Значи, това е огромен успех – действително!
По две-три минути пикае, до шестата минута тя е готова вече – оправена е! Другото, което последно забелязах е – тя (сякаш) застава „на ръба“ на припадък – когато започва припадъка леко започва да се олюлява, но последните припадъци така бяха – с леко олюляване на краката – дори не пада на земята!

Филмът, който съм дала на диска: там е заснет цял припадък – с всички последствия: после има бурно слюноотделяне, след това започва повръщане; не иска да яде. Изобщо, по два-три дена.. А пък както по-рано бяха припадъците толкова често – по 2-3 припадъка на ден – значи беше абсурд да я изнесем долу да я разходим или каквото и да било..

Фенобарбиталът за мен няма никакво въздействие върху припадъците на Джина и върху епилепсията й. Просто няма смисъл. Това ми се струва, че е излишно тровене на организма – излишна отрова, която се приема в организма. Не съм й правила кръвни изследвания, защото тя е много специална. Не иска да ходи на имунизации. Когато я водя на имунизации обикновено лекарят излиза и на 50 метра от клиниката там идва и бие инжекцията, защото самата миризма на лекарствата я притеснява, явно изпитва някакво отвращение и започва да бяга, прави син език и е на ръба на припадък! Така че просто няма смисъл!

Аз съм много доволна от гъбите. В момента тя приема „Имюнити“ и Рейши по една капсула на ден, в едно ядене. След това има второ ядене, но във второто ядене аз вече не слагам гъби. В началото бяха по-големи дози: две капсули от „Имюнити“ и една капсула от Рейши за ден, за едно хранене. А тя вече приема около година и половина гъбите.

Това заболяване е чиста епилепсия с епилептични припадъци. Дискът, който е направен е с епилептичен припадък: с вкочанясване на крачетата й, цялата се „опва“, ляга на земята. В самия диск това го има, всичко е заснето, защото ако повикам Бърза помощ да дойдат, те докато дойдат, той припадъкът минава и не могат да го хванат. И аз с малката си камера го заснех припадъка и после го занесох на лекаря и той се изказа, че това си е „чист епилептичен припадък“. Но мога да кажа, че от 21 ноември, ето сега сме 21 януари, три месеца, да чукам на дърво – никакъв припадък не е правила!

Но (първо) разредиха! В началото, откакто почна да приема гъбите, първите 3-4 месеца нямаше резултат. Просто явно трябва гъбите да се натрупат в организма. След това (припадъците) започнаха да се разреждат – първо на двайсет дена, после на десет дена, на големи интервали, докато ето сега в момента е на три месеца! От три месеца няма припадък!

След приемане на гъбите стана изключително смела! Онзи ден даже се е сбила с едно куче, което й ходи по терена. Не е хапала хора, не е нападателна, но прави разлика между хората. Докато по-рано, като видеше човек бягаше от него и изпитваше изключителен страх – не можеше долу да се свали! Нямаше никаква социализация – буквално казано! За момента аз съм много доволна! Да не говорим, че (сега) по пет пъти на ден иска да слиза долу да се разхожда.

Длъжни сме да пробваме всичко, което е природно и поне няма да навреди на организма!”

Лечение на куче, Дари с лекарствени гъби по предписание на Борислав Пеев – ветеринарен специалист, микотерапевт

Лечение на: куче Дари
За повече информация: Борислав Пеев, ветеринарен специалист, микотерапевт
Контакт с ветеринарен специалист: 0879 890 242

снимка на разделител

– Нашето куче Дари преди 2 месеца навърши 15 години. Когато беше на 13, по повод пикочна инфекция я заведохме на нашия ветеринарен лекар и за съжаление се оказа, че тя има и тумор на далака. Отстраниха далака оперативно и ние бяхме много нещастни, защото мислехме, че най-вероятно се касае за рак и се бяхме примирили, че ще я изгубим.

– А туморите бяха два – отвратително големи тумори на далака.. Бяха горе-долу три на три сантиметра и два на три сантиметра, единият от които – разязвен и изглеждаха много грозно и много страшни.. И кучето след това прекара много тежък следоперативен период с перитонит, което налагаше венозно лечение с антибиотици. И ние тогава влязохме във връзка с д-р Пеев от Бургас.

– Всъщност, извинявай, че те прекъсвам.. Всъщност, аз по интернет намерих лекар, който се занимава с препарати, които лекуват туморни образувания на базата на китайски гъби.

– Да. И д-р Пеев ни предложи етапно лечение с продукти от Dr.Biomaster. Оказа се, че само там можем да намерим тези продукти, които бяха: „Имюнити 365“, „Имюн Модулатор“, Херициум, Агарикус блазей.

– Да, това бяха.

– Той даваше различна комбинация и дозировка за лечение с тези гъби и действително, кучето се повлия отлично!

– Всъщност, на втория месец след операцията тя си възвърна силите, започна да излиза, да се храни нормално, да има много добър апетит..

– И понеже се срина имунната й система от тази тежка операция и тежка инфекция, тя разви много неприятни кожни язви, които също се повлияха много добре от лечението с японски гъби, доколкото разбрах.

– Китайски!

– Китайски ли са? Да. Така или иначе – Имуно Модулатора, Агарикус блазей, Херициум, Имюнити 365. Запомнила съм ги, защото много ни помогнаха! И оттогава вече са (минали) 2 години и половина от операцията, от този инцидент. Нашето куче не е имало абсолютно никакви здравни проблеми. Никакви! Нито цистити, нито куца, никакви ставни проблеми! Бодро, с добър апетит, големи разходки – никакъв проблем!

Сега, преди около два месеца, получи едно много неприятно нараняване на лапичката с опадане на козинката и отдолу – пак нещо като язва. Пак се свързахме с д-р Пеев, който ни препоръча локално лечение с мехлем: 25 грама гентамицин, 25 грама реванол, 2 чаени лъжички прах на Агарикус Блазей и съдържимото на 10 капсули Херициум.. Чудодеен ефект! Чудодеен ефект… Просто, за по-малко от 1 седмица раната завехна и зарасна.. Така, че тези гъби, тези комбинации могат да се използват и за локално лечение! Много сме доволни и сме много благодарни!

Кучето накуцваше – макар, и не много. Но напоследък.. не напоследък, а от 2-3 години няма никакви проблеми със ставите! Негови връстници кучета ги гледаме как куцат, вървят бавно, а тя – вярно, не е така игрива, да тича, обаче няма никакви проблеми със ставите! Всеки ден, по три пъти на ден, това куче се изкачва до четвъртия етаж, защото нямаме асансьор. А я извеждаме три пъти дневно. Значи, три пъти дневно това куче, което е на 15 години и четири месеца вече, се изкачва до четвъртия етаж. Никакви проблеми със ставите!

Естествено, мускулатурата, като на старо куче, е по-слаба, по-бавничко става, но няма никакво куцане!

Ние и двете с дъщеря ми сме лекарки. По специалност сме анестезиолози, но така или иначе сме запознати с комплексни, големи проблеми при лечението на хората и затова, когато нашето куче получи такива големи проблеми, оценяваме много тази нестандартна, природна медицина. Оценяваме я като лекари, не я отричаме и просто.. много сме благодарни! Това е, казано с една дума.. Като медици оценяваме, че природните продукти (от които, между другото, са произлезли повечето от лекарствата, ако не и всички, които използваме) са полезни! Като съчетание с друга терапия или – без друга терапия!

– Ако не като основна, то като допълнителна терапия- със сигурност! Безспорно, най-вероятно, кучето нямаше да оцелее, без да кажем – антибиотичното лечение, което се наложи след операцията поради инфекцията, която разви, но повишаването на имунитета благодарение на тези натурални продукти при всички положения е допринесло за нейното пълно оздравяване!

снимка на разделител

Huski AlvinБорислав Пеев, ветеринарен специалист, микотерапевт тел.: 0879 890 242 гр. Бургас

На 09.05.13 г. при мен дойде мъж с куче сибирско хъски, мъжко, на видима възраст около 2 месеца. Обясни ми че, кученцето е направило гърч преди 15-20 мин. с ясно изразена саливация, неконтролеруеми движения на крайниците, дъвкателни движения и уриниране. Изпратих го във специализирана ветеринарна клиника да му направят ПКК, биохимия и фекална проба. В клиниката кученцето е направило още 2 – 3 гърча последователно и колегите са прибегнали до инжектирането на Diazepam за да ги овладеят. От кръвната картина се разбира, че няма сериозни отклонения в кръвните показатели. Телесната температура е 38˚С, сърдечната дейност е нормална. Фекалната проба е чиста (кучето е обезпаразитявано вътрешно с препарат два пъти през 14 дни). Според ветеринарния лекар става въпрос за генерализирани гърчове с чести интервали или статус епилептикус. Прогнозата е неблагоприятна и неясна. Изписан му беше Neurobex и го поставих под наблюдение. Тогава реших да му дам IMMUNITY 365- хранителна добавка от 5 вида лекарствени  гъби. Още на втория ден общото състояние на кученцето се подобри. Изяви желание за храна и стана много активно. Направих му специална хранителна диета и продължих да му давам от лекарствените гъби.

снимка на разделител

AlvinНа 19.06.2013 г. сибирско хъски Алвин вече е на 3 месеца. Не е имал никакви гърчове и припадаци близо вече два месеца. Чувства се превъзходно има неизчерпаема енергия. Неговите собственици са много доволни и радостни, защото се радват на едно пълноценно и жизнерадостно куче. Алвин ще продължи с приемането на IMMUNITY- 365 /препарата от лекарствени гъби/, докато завърши растежа си, защото в него има и много витамини и минерали, който са необходими за неговото здраве.

снимка на разделител

Paris07.05.2013г. – немска овчарка Парис, 8 годишен
При прегледа общото състояние е силно влошено. Температурата е 39,5˚C, силно дехидратиран, отслабнал без апетит. Гнойни изтечения от носната лигавица и очите, суха кашлица. Касае се за трахеобронхит. Започна прием на препарата от лекарствени гъби IMMUNITY 365, заедно с витaмин D и пробиотици. В рамките на 10 дни чувствително се повиши тонуса и виталитета на кучето. Апетита също е силно увеличен, температурата се нормализира. Към 06.06.2013г. животното е наддало на килограми в добра кондиция. Кашлицата и изтеченията са напълно изчезнали. Продължава приема на лекарствените гъби. Наблюдавам още 4 кучета, които след  10-15 дневен прием на препарати от лекарствени гъби станаха чувствително по-активни физически,  по-игриви, а апетитът им се повиши. Едното от тях е възрастно, 13 годишно куче, което от горещото време едва се движеше. При него ефектът от лекарствените гъби е най-очевиден. Виждам, че това, което пишат по различни книги и сайтове „западни“ колеги за благотворното влияние на лекарствените гъби върху кучета е истина.

снимка на разделител

Persiiska kotkaПерсийка Шушу на 7 месеца Котето е докарано в кабинета с повръщане, темп. 39,8˚ С, омърлушеност, безапетитие и разстройство. След основния преглед беше направена кръвна картина от която се установи силна левкопения. Направих и бърз тест за инфекциозен перитонит (откриване на антитела), който излезе положителен. Инфекциозния перитонит е силно заразно заболяване, много трудно лечимо с висока смъртност. Собствениците бяха предупредени за това без да се дава гаранция за изхода от заболяването. Лечението се състои в: Инжективно антиеметични средства, антибиотици и широка гама витамини. Добавих и лечебната гъба CORDYCEPS. На третия ден котето спря да повръща, започна да се храни и разстройството изчезна. След още 1седм. се възстанови напълно. Апетита стана повече от нормален, котето е игриво и жизнено. Стопаните са изключително доволни и щастливи, защото Шушу се е излекувала.

снимка на разделител

Piasuchen labradorПясъчен лабрадор, мъжки, на 2 год. При прегледа се установи силно зачервяване в областта на основата на опашката, ануса и надолу по вътрешната част на бедрата. Собсвеника каза че се хапе доста усилено в тези области. Аналната жлеза беше спокойна, също е направено и обезпаразитяване срещу бълхи. Най-вероятно се касаеше за алергичен дерматит. Другото оплакване, за което бяха дошли е, че кучето от 5мес. възраст прави пристъпи на задушаване. Водили са го тогава на преглед  но като не са остановили причината колегите са казали че ще го израсте. Кучето не беше го израсло до две годишна възраст. Лечението се състоеше в инжективна форма на кортикостероид с депо действие/еднократно/ и прием на лечебната гъба Рейши и рибено масло от сьомга. След  двадесетдневен прием на гъбата алергията и зачервяването са изчезнали напълно, но важното е че кучето е нямало никакъв пристъп на задушаване. Продължаваме приема на лечебните гъби.

снимка на разделител

Котка МартаКотка Марта, на 11 г.
Собственика донесе котката на преглед в кабинета на 05.06.2013 г. При прегледа установих не голяма бучка на последния мамарен комплекс с размери 4/4см. Темперетурата беше нормална, общото състояние също. Апетита беше запазен. Чувстваше леко неразположение при движение и затова повече лежеше.Говорихме продължително за различните вариянти на лечение, включително и за оперативна намеса, но той отказа операция заради напредналата възраст на животното. Назначих комбинация от лекарствени гъби и специална диета на котката. Комбинацията от гъбени продукти включваше Мейтаке 20 % полизахариди, „Immunity 365” и рибено масло от сьомга. След четири месечен прием животното е в превъзходно здравословно състояние. Движенията се възстановиха, скача по мебели и шкафове, храни се много добре. Но най- важното е, че туморът е намалял драстично. Към 10.10. 2013 г. той е с размери 1/0,5см. Котката продължава с приема продуктите от лекарствени гъби! Г-жа Кр. Я., гр. Варна Рак на млечната жлеза на котката й. Котката приема Мейтаке 20 % полизахариди- по 2 капсули дневно заедно с храната. Пет месеца по-късно туморът значително намалява размерите си. Осем месеца след началото на приемане на Мейтаке котката ражда и кърми малките си без видими проблеми.

снимка на разделител

П. Н., гр. Русе

Рак на слюнна жлеза на куче. На кучето започват да дават в храната гъбения препарат „Имюн Модулатор“- 3 пъти по 3 капсули дневно. След третия месец раните в устата са се затворили и кучето се хранило с пасирана храна. На осмия месец тукморът вече е с много малки размери и кучето започва да се храни с нормална храна. Вече три години кучето е живо и без видими проблеми (09.05.2013).

Оказва се, че ракът при кучетата, котките и други бозайници е болест, която също е свързана с дисфункция на имунната система, както при човека.

Изразява се в невъзможност на организма да разпознае раковите клетки като нападатели.  В света могат да се намерят специално разработени ветеринарни формули от лекарствени гъби, които се предписват на кучета и котки, болни от рак. Полизахаридите, които се намират в лекарствените гъби стимулират различни аспекти на имунната функция. Тези вещества понякога са определяни като гликонутриенти и са необходими за нормалната имунна функция при всички бозайници. Това са същите фармацевтични имуно-модулиращи съставки, които се използват при добавките от лекарствени гъби за хора, болни от рак.

Има много механизми на имунната система, които работят заедно в борбата срещу образуването на раковите клетки. Макар главният механизъм на действие на продуктите от лекарствени гъби да е предизвиканият от полизахаридите имуно-модулиращ ефект, има и вторични механизми, които се включват в това.

По начало всеки един продукт от лекарствени гъби, предназначен за хора, може да се използва и при всеки бозайник, като се съобрази какво да бъде количество на препарата спрямо теглото на животното.

Някои фирми съветват едновременно с даването на продукти от лекарствени гъби на животните да се дава и продукт, съдържащ омега 3-6-9 мастни ненаситени мазнини. Омега 3-6-9 мастните киселини подпомагат малките протеинови молекули, които действат като имунни разпознавачи, наречени „трансфер (пренос) фактори”. Сами по себе си те изглежда нямат ефект в лечението на рак. Нашите наблюдения обаче показват, че те значително увеличават био-усвоимостта и оттам и ефекта на препаратите от лекарствени гъби.

Комбинацията от полизахаридите от лекарствени гъби и омега 3-6-9 мастни киселини показва много силен ефект в борбата срещу рака при кучета и котки.

В САЩ от 1995 г. успешно се предписват на хиляди кучета с рак продукти на базата на лекарствените гъби.

Повечето кучета, едновременно приемали такива препарати изпитват драматично подобрение в рамките на първите 10 дни от лечението.

Ако желаете консултация с опитен ветеринарен специалист, използващ в практиката си лекарствени гъби, моля позвънете на:

Борислав Пеев, тел.: 0879 890 242